8
Mayıs
2024
Çarşamba
HATAY

İl Tarım'dan Ramazan denetimi

HATAY İL TARIM MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN RAMAZAN DENETİMİ

Hatay İl Tarım Müdürlüğü Kontrol Şubesi ekipleri, Ramazan ayı nedeniyle denetimlerini sıklaştırdı.

Tarım Müdürü Bestami Zabun’un katıldığı denetimde gıda üretimi ve satışı yapan pastane, lokanta, tatlıcı, dönerci ve kasaplar denetlendi.

Denetleme sırasında açıklamada bulunan Tarım Müdürü Bestami Zabun, Ramazan ayı dolayısıyla pasta, tatlı, ekmek satışlarında ciddi bir artış olduğunu belirterek, ”Bu iş yoğunluğunda teknik ve hijyenik şartlara uyulmuyor. Biz de Tarım İl Müdürlüğü olarak periyodik olarak yaptığımız denetimlerimizi Ramazan ayında biraz daha yoğunlaştırdık.” dedi.

Aranan kriterleri yerine getirmeyen esnafa gereken cezai işlemi uygulamaktan çekinmeyeceklerini dile getiren Zabun, “Teknik ve hijyenik şartlara uymayan esnafa ilk etapta uyarı yapıyoruz. Esnafın aynı hataları ikinci kez tekrarlaması halinde gerekli cezai işlemleri yapıyoruz. Vatandaşlarımızdan ricamız alış-veriş yaptıkları yerlerden aldıkları ürünlerin son kullanma tarihlerine bakmalarıdır. Uygunsuz ürün satan lokanta, kasap, fırın veya tatlı esnafını, Alo 174 numaralı telefonu arayıp şikâyetlerini dile getirebilirler. Bizler de gerekli işlemleri yaparız. Vatandaşlarımızın kaliteli ve sağlıklı gıda ürürleri tüketebilmesini sağlamak adına çalışmalarımızı aralıksız olarak sürdürüyoruz. Ramazan bayramına kadar tüm kent genelinde denetim çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.

Bu arada Tarım Müdürü Bestami Zabun’un bizzat yaptığı denetimler sırasında iş yerlerinin bir çoğunun hijyen ve teknik açıdan kurallara uyduğu görülürken, iki işyeri hijyen kurallarına uymadığı için uyarıldı.

HATAY İL TARIM MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN RAMAZAN DENETİMİ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2010 Cuma 17:20:00
Güncelleme :20 Ağustos 2010 Cuma 17:58:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?