3
Mayıs
2024
Cuma
HATAY

İş adamına İGC'den plaket

TBMM tarafından Üstün Hizmet Ödülüne layık görülen Atakaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Recep Atakaş’a, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti (İGC) tarafından plaket verildi.

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti yönetimi ve İskenderun basını adına Atakaş’a onur plaketi veren İGC Başkanı Şehmus Aslan, “Bölgemizin değerli işadamı Atakaş Şirketler Grubu Yönetim kurulu Başkanı Recep Atakaş geçtiğimiz aylarda TBMM Üstün Hizmet Ödülü aldı.

Bu Sayın Atakaş’ın sadece sosyal yaşama olan katkılarının bir ödülü. Biz bunu İskenderunlulara onur ödülü olarak görüyoruz. Bu nedenle İGC yönetimi ve İskenderun basını adına bu onura bir katkımız ve bir teşekkürümüz olması adına bir plaket hazırladık ve kendilerine hepimizin adına veriyoruz” diye konuştu.

Atakaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Recep Atakaş ise, TBMM Üstün Hizmet Ödülünü aldığı için onur ve mutluluk duyduğunu belirterek şunları söyledi:
“Siz değerli basın mensupları tarafından hazırlanmış bu plaketi almaktan dolayı çok mutluyum. Bu plaketi düşünüp verdiğiniz için Başkan Şehmus Aslan ve bütün basın mensuplarına teşekkür ediyorum. Bu ödüller benim bundan sonra bölgeme ve ülkeme daha çok hizmet etmek için daha çok istihdam sağlamak için daha çok üretim yapmak için, sosyal alanda olsun, ticari alanda olsun, her türlü alanda daha fazla ülkeme hizmet etmek için önemli bir teşvik olmuştur. Ben bundan sonra ülkem için daha çok çalışacağım, daha çok hizmet edeceğimi sizlerin huzurunda söz veriyorum."

Merhum kardeşi Sefa Atakaş adına bir okul yaptırdığını kaydeden Atakaş, “Biliyorsunuz ülkemizin üç tarafı denizlerle çevrili olmasına rağmen bizim dünya deniz ticaretinden aldığımız pay, yüzde 1 gibi oranda. Yunanistan bizim beşte bir nüfusumuza sahip olmasına rağmen dünya deniz ticaretinden aldığı pay yüzde 10’larda. Denizcilik ülkemizin çok önemli eksikliklerinden bir tanesi. Biz bu eksikliği gördük. Ve buna bir parça katkımız olsun diye merhum kardeşim Sefa Atakaş adına bir okul yaptırmayı düşündük.

Bunu, ‘Sefa Atakaş Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi’ olarak 2008-2009 öğretim yılında eğitim öğretime başlaması için yaptırdık. Kayıtlar büyük ihtimalle önümüzdeki hafta başlayacak. Okulumuz OKS sınavına yetişmediği için OKS tercih formunun içinde okulumuzun adı yok. Bu sebeple OKS imtihanına girip kazanamayan öğrencilerimiz kayıt başladığı zaman okula müracaat edecekler puan sıralamasına göre özellikle Hataylı öğrenciler öncelikli olmak üzere kayıt yaptıracaklar. Tabi burası Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi olduğu için birde yetenek sınavına tabi tutulacaklar ve eğitim öğretime başlayacaklar. Okulumuz minimum 24 dersliktir ve 11 laboratuardan oluşmaktadır” dedi.

Atakaş, daha sonra Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma derneğini ziyaret ederek dernek yetkilileriyle sohbet etti.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2008 Perşembe 18:01:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?