3
Mayıs
2024
Cuma
HATAY

İş adamlarına 'enerjiye yatırım' çağrısı

İskenderun Sanayici İşadamları Derneği (İSSİAD) Başkanı Recep Atakaş, bölge iş adamlarının bir araya gelerek enerji sektörüne yönelmelerini tavsiye etti.

İSSİAD Başkanı Recep Atakaş, İskenderun Deniz Ticaret Odası Başkanı Bülent Kavsak ile birlikte İskenderun Genç İşadamları Derneği'ni (İSGİAD) ziyaret etti. İSGİAD Başkanı Gökhan Gökten ile yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette konuşan Atakaş, bölge ekonomisini, sanayileşmeyi ve yatırımlar konusunu değerlendirdi.

İsdemir ile MMK Atakaş fabrikalarının yassı mamul üretimine başlamasından sonra bölge iş adamlarının yan sanayi kollarına yönelmesinin, ekonomik gereklilik olduğunu belirtti. Bunun için başta İskenderun Genç İşadamları Derneği başta olmak üzere bölge ekonomisine katkıda bulunan tüm iş adamlarının sektörel fuarlara katılmasını, çevre ticaret ve sanayi odaları, OSB ler ve eş sektör temsilcileriyle sıkı iş birliği yapmaları gerektiğini belirten Atakaş, "Bu konuda yoğun bir bilgi birikimi sağlanmalı, ardından doğru yatırımlara yönelmeli. Biz Atakaş firması olarak isteyen İSGİAD üyelerine teknik destek vereceğiz" dedi.

Atakaş, ayrıca bölge iş adamlarının bir araya gelerek enerji sektörüne yönelmelerini tavsiye etti.

İskenderun Deniz Ticaret Odası Başkanı Bülent Kavsak da, denizcilik sektöründe açılım yapmanın gerektiğine işaret ederek, bu sektöre girmek isteyenlere Oda olarak bilgi desteği vereceklerini söyledi.

İSGİAD Başkanı Gökhan Gökten de, bölgenin çalışan iş adamları konusunda zengin ve potansiyel olduğuna dikkat çekerek, "Biz sektörlerin önünü açacak bilgi birikimini rapor haline getirerek hazırlık yapacağız. İskenderun Körfezi demir-çelik ve enerji konularında son 20 yılda çok hızlı ilerlemeye adaydır. Bu durum istihdamın da genişleyeceği anlamına geliyor" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2008 Salı 12:06:32
Güncelleme :15 Nisan 2008 Salı 12:10:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?