7
Mayıs
2024
Salı
HATAY

İşadamına gasp tuzağı

İŞADAMINA ALKOL ALEMLİ TUZAK (ÖZEL)

Hatay'ın İskenderun ilçesinde sahilde saldırıya uğrayan işadamı ağır yaralandı. Polis saldırıyı düzenleyen gaspçı ile kadının şebeke olduğunu belirleyerek peşlerine düştü.

Alınan bilgiye göre olay Karaağaç beldesindeki sahil kenarında meydana geldi.

Daha önceden tanıştığı Zeynep Ordu (28) isimli bayanı otomobiliyle çarşı merkezinden alan demir tüccarı Cemil Yürek (46), sahil kıyısında ıssız bir yere otomobili park etti ve Ordu ile birlikte alkol almaya başladı. Bir süre sonra karanlıkta otomobile yaklaşan kimliği belirsiz iki kişi silah çekerek Cemil Yürek'ten para istedi. Yürek ile gaspçılar arasında çıkan arbede sırasında Cemil Yürek, vücuduna isabet eden kurşunlarla ağır yaralandı. Yürek'in vurulması sırasında yaşanan panikte Zeynep Ordu isimli kadın, cep telefonunu ve kimliğini otomobilde düşürerek silahlı gasp girişiminde bulunan şahıslarla birlikte olay yerinden kaçtı.

Olayın sıcaklığı nedeniyle otomobiliyle olay yerinden uzaklaşan işadamı, yolda karşılaştığı bir gençten kendisini hastaneye götürmesini istedi. Tanımadığı bir genç tarafından İskenderun Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Yürek ameliyata alınırken, polislere otomobilinin bagajında 4 bin 500 dolar para bulunduğunu söyledi. Otomobilde yapılan aramada içerisinde para bulunan çanta ile birlikte Zeynep Ordu'nun kimliği ve cep telefonu bulundu. Polis telefonda yaptığı incelemede Zeynep Ordu'nun olayı planladığını

tespit etti. Saldırıyı gerçekleştiren şahıslara bulundukları yerle ilgili bilgi veren ve "Ben otomobilden inerek istifra edeceğim, siz bu arada işi bitirin" mesajı attığı tespit edilen Zeynep Ordu ve kaçan iki silahlı saldırganın yakalanması için polis geniş çaplı soruşturma başlattı.

Birkaç gün önce Hatay'ın Belen ilçesinde benzeri bir olayın yaşandığı bilgisine ulaşan polis soruşturmayı derinleştirdi.

İŞADAMINA ALKOL ALEMLİ TUZAK (ÖZEL)
İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2010 Perşembe 09:13:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?