5
Mayıs
2024
Pazar
HATAY

İşadamlarının hayır yarışı

HATAY’DA İŞADAMLARI HAYIR İÇİN YARIŞIYORLAR

Hataylı işadamlarının sağlık ve eğitim alanlarında hayır yapmak için yarıştıklarını belirten Vali Lekesiz, "Buda bizi son derece mutlu ediyor. Bu katkılarında 2011 yılında daha da artacağına inanıyorum" dedi.

Hatay’ın İskenderun İlçesinde faaliyetlerini sürdüren İskenderunlu işadamları, İskenderun’a bağlı Karahüseyinli Köyüne sağlık ocağı, Kışla Köyü’ne de 8 derslik yaptıracak. Aynı zamanda iş ortağı olan İskenderunlu işadamlarından Uğur Ateş’in, Karahüseyinli köyüne yaptıracağı sağlık ocağı ile Şükrü Alpaydın’ın Kışla köyüne yaptıracağı 8 derslik için protokol töreni düzenlendi.

Hatay Valiliğinde düzenlenen protokol töreninde konuşan Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Hataylı işadamlarının eğitim ve sağlık alanlarında hayır yapmak için birbirleriyle yarıştığını söyledi.

Ateş ve Alapaydın’a 22 yıldır iş ortaklığı yapmak sureti ile topluma, insanların gayet uyumlu bir ortaklıkla başarılı işler yapabileceğini gösterdikleri için teşekkür eden Vali Lekesiz, “Bunun yanında 2009 ve 2010’da Hatay’ın vergi sıralamasına girerek ilimize verdiğiniz katkılardan, istihdama yaptığınız katkılardan ve hem eğitim dünyasına hemde sağlık dünyasına yaptığınız bu hayırlar için teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan bu hayırların diğer işadamlarına da örnek olmasını dileyen Vali Lekesiz, “Memnuniyetle belirtmek isterim ki ilimizde başta eğitim ve sağlık olmak üzere işadamlarımız arasında adeta bir yarış var. Ben hepsine de teşekkür ediyorum. En kısa zamanda protokollerini imzaladığımız sağlık ocağının ve dersliklerin açılışlarını hep beraber yaparız” diye konuştu.

İşadamları A.Uğur Ateş ve Şükrü Alpaydın’da Karahüseyinli köyündeki sağlık ocağı eksikliğini ve Kışla köyündeki derslik eksikliğini tamamlayacakları için çok mutlu olduklarını dile getirerek hayır işlerinin devam edeceğini söylediler.

Yapılan konuşmaların ardından sağlık ocağı protokolü ve 8 dersliğin protokolü imzalandı. Karahüseyinli köyüne yaptırılacak olan sağlık ocağının tahmini proje bedelinin 100 bin lira olduğu ve 8 ayda tamamlanacağı açıklanırken, Kışla köyüne yaptırılacak olan 8 dersliğinde tahmini proje bedelinin 400 bin lira olduğu ve 6 ay içerisinde tamamlanacağı açıklandı.

HATAY’DA İŞADAMLARI HAYIR İÇİN YARIŞIYORLAR
İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2011 Perşembe 14:42:03
Güncelleme :24 Mart 2011 Perşembe 14:56:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?