2
Mayıs
2024
Perşembe
HATAY

İşçisine kızdı, ekmek teknesini yaktı

Hatay'ın İskenderun ilçesinde kendisini eve almayan işçisine kızan alkollü şahıs, sokaktaki hurda yüklü 2 kamyoneti ateşe vererek yaktı.

Alınan bilgiye göre, hurda toplayıp satarak geçimini sağlayan Hacı E. (47), gece geç saatlerde iş dönüşü Muradiye Mahallesi'ndeki evine geldiğinde işçisi Volkan Çetin A. ile tartıştı.

Alkollü olduğu gerekçesiyle işçisi tarafından kendi evine alınmayan Hacı E., sinirlenerek sokaktaki hurda ve plastik yüklü 31 HV 844 ve 31 TL 289 plakalı kamyonetleri ateşe verdi. Kamyonetlerdeki yangın kısa sürede büyüyünce araçlardan birinin LPG tankı patladı.

Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yarım saat süren çalışma sonrasında yangını kontrol altına alarak söndürdü. Volkan Çetin A. da söndürme çalışmalarına yardım ederken, mahalle sakinleri itfaiye ekiplerinin çalışmalarını korku ve endişeyle izledi.

Şehit Haydar Polis Merkezi'ne giderek araçları kendisinin ateşe verdiğini söyleyen Hacı E. gözaltına alındı. Hacı E., "Bir anlık sinirle araçları yaktım ama pişman değilim. Alkollü olmamın etkisi yok, 27 yıldır alkol kullanırım. Ben yıllarca haram para kazandım ve haram yiyerek yaşadım. Ömrümün bu noktasında helal kazanmak istedim olmadı. İzmir'de sokakta rastladığım ve yanıma alıp iş güç ve araç sahibi yaptığım adam beni kendi evime almadı. Ben de sinirlendim, araçları ateşe verdim. Kimsenin canına bir şey olmadı, önemli olan o ama pişman değilim. Bu saatten sonra benden de bir şey olmaz zaten" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2008 Salı 10:42:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?