3
Mayıs
2024
Cuma
HATAY

İSDEMİR 37 yaşında

Özelleştirildikten sonra OYAK çatısı altına giren İskenderun Demir-Çelik Fabrikaları A.Ş. (İSDEMİR), 37. yaşını kutladı.

İSDEMİR Konferans Salonu'nda düzenlenen kutlama törenine; OYAK Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Türker, İSDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Okur, İSDEMİR Genel Müdürü İsmail Akçakmak, Çelik-İş Sendikası Şube Başkanı A.Cengiz Gül, üst düzey yöneticiler ve fabrika çalışanları katıldı. Çelik-İş Şube Başkanı Gül, tesisin temelinin 1970'lerde yağmur altında atıldığını belirterek, 1978 yılında üretime geçen fabrikanın, 1980'lerde zarar eden ve ettirilen bir kuruluş haline geldiğini söyledi. Gül, o dönemde siyasilerin arpalığı haline gelen fabrikada, 6 bin işçi çalışması gerekirken, işçi sayısının 22 bine ulaştığını ifade etti.

Sendika olarak, fabrikanın zarar ettiği dönemde oturup projeler geliştirerek dönemin hükümetine sunduklarını anlatan Gül, "Kontünü kütük ünitesini 30 milyon dolara projelendirdik, ama olmadı. Hiç istemememize rağmen, iç rekabetin kurbanı olarak 137 gün bir grev yaşadık. Sektörde en yüksek ücrete ulaştık, ancak mutsuzduk. Çünkü fabrikamız zarar ediyordu, Çelik-İş Sendikası bir ilke imza attı. Özelleştirmelere karşı durulan bir dönemde İSDEMİR'in özelleştirilmesinden yana tavır koydu. Olmazsa olmaz şartlarını kabul ettirdi. Sahada çalışan 10 bin 500'ü taşeron 6 bin 500'ü kadrolu 17 bin işçi buradan ekmek yiyor. 30 milyon dolarlık yatırım için para bulamazken, bugün İSDEMİR 2.3 milyar dolar yatırımla ülkenin, bölgenin ve dünyanın yıldızı olmaya aday" dedi.

Genel Müdür İsmail Akçakmak ise, İSDEMİR'in sürekli gelişen dünya şirketi olacağının altını çizerek, şunları söyledi:
"1 Şubat 2002'de ERDEMİR ile başlayan özelleştirme, değişim ve dönüşüm projesi hiç hız kesmeden devam etti. 2006 yılında OYAK çatısı altına girerek slap üretimine başlandı. Konverterden üretim aldık. Çevreye duyarlı, önce insan diyerek 145 milyon dolarlık çevre yatırımı gerçekleştirildi. Dördüncü büyük fırının yapımına başlandı. 3 Ekim 2008'de esas hedefimiz olan yassı mamul üretimine mutlaka geçeceğiz. Buradan İSDEMİR çalışanı olarak söz veriyorum."

Akçakmak, 2.3 milyar dolarlık yatırımla rakamsal anlamda Türkiye'nin en büyük sanayi yatırımını, demir-çelik sektöründe ise dünyanın en büyük yatırımını gerçekleştirdiklerini kaydetti. İSDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Okur da, 20 ay önce geldiğinde, bölgede insanların üzerine bir ağırlık kasveti çöktüğünü gördüğünü vurgulayarak, geçen süreç içerisinde İSDEMİR çalışanları ile bölge insanı üzerindeki o kasvetli, olumsuz havanın kalktığını ifade etti. OYAK Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Türker ise, OYAK'ın ambleminin elips olarak dünyayı, çizgiler arasıdaki boşluğun da sonsuzluğu temsil ettiğini ifade ederek, "Aynı amblem, çalışanların da görüşü alınarak İİSDEMİR'e de uyarlandı. Ben burada, İSDEMİR'i 37 yıl bugünlere taşıyanlara çok teşekkür ediyorum" dedi.

Törende, Genel Müdür İsmail Akçakmak, OYAK Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Türker'e plaket verdi.
Bu arada, 10, 15 ve 20 yılını dolduran 22 çelik işçisine hatıra altını verildi. Ayrıca, düzenlenen fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. Törenin ardından, Genel Müdürlük bahçesinde halat çekme yarışması yapıldı. Yarışmayı, finalde Kok Bataryaları ile kıyasıya mücadele veren Enerji Takımı kazandı.

 

iha
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2007 Çarşamba 18:14:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?