2
Mayıs
2024
Perşembe
HATAY

İSDEMİR yassı çelik üretecek

İskenderun Demirçelik Fabrikaları (İSDEMİR) Genel Müdürü İsmail Akçakmak, İSDEMİR'in, yassı çelik üretimiyle bölgenin çehresini değiştireceğini söyledi.

İSDEMİR Brifing Salonu'nda yerli ve yabancı basın mensuplarının katıldığı bilgilendirme toplantısında konuklara, yatırım, modernizasyon ve üretim konuları ile sac üretimine yönelik çalışmalarla ilgili tanıtım filmi izletildi.

Akçakmak, daha sonra yaptığı konuşmada, 2002 yılında bakımla ayakta tutulan İSDEMİR'in, bugün 1.5 kat İSDEMİR yapacak kadar yatırımla 2.2 milyon tonluk üretim kapasitesini 5.3 milyon tona çıkardığını, ürettiği ürünler arasına yassı çeliği de eklediğini kaydetti.

İSDEMİR'in, OYAK'a devredildikten sonra yeni yatırımlarla kapasitesini sürekli artırdığını anlatan Akçakmak, "'İSDEMİR'de yatırımlar ne zaman bitecek?' diye soruluyor. İSDEMİR ve ERDEMİR'de yatırımlar hiçbir zaman bitmeyecek. Yatırımlar bittiği zaman fabrikaların sonu gelir. Teknolojinin getirilebilmesi için pedalı çevirmek zorundayız. Uzun demir üretimi ile bölgeye yatırımlar getiren fabrikamız, bundan sonra yassı çelik üretimiyle bölgenin çehresini değiştirecektir. Bundan böyle yassı çelik üretimimize yönelik yatırımlar da bölgeye gelecektir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2008 Cumartesi 15:15:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?