5
Mayıs
2024
Pazar
HATAY

İsdemir'de eylem var!

Hatay'ın İskenderun ilçesindeki İsdemir çalışanları, fabrikadan işçi çıkarılmasına tepki gösterdi.

Fabrika içerisinde toplanan yaklaşık 6 bin İsdemir çalışanı, genel müdürlük binası önüne kadar yürüyerek fabrika yönetimi aleyhine sloganlar attı. İsdemir'de son günlerde işten çıkarmalara tepki gösteren işçiler, İsdemir'in bu günlere gelmesinde çalışanların büyük emeği olduğunu belirterek, "Nedeni belirsiz ve keyfi işten çıkartmalar biz fabrika çalışanlarını tedirgin ve rahatsız ediyor. Buna bir son verilmelidir" dediler.

İşçiler fabrikada dağıtılan kar paylarında büyük bir adaletsizlik yaşandığını ileri sürerek, "Kar paylarından genel müdür 672 bin TL, genel müdür yardımcıları 300 bin TL, baş müdürler 60 bin TL, müdürler 30 bin TL, baş mühendisler 15 bin TL gibi rakamlar alırken alın terinden başka hiçbir sermayesi olmayan biz fabrika çalışanlarını işten çıkarmak fabrika yönetimine hiç yakışmamaktadır. Bu durum bizleri son derece üzmüş ve motivasyonumuzu kırmış olup bu adaletsizliğin ortadan kaldırılmasını talep etmekteyiz ve tepkimizin artarak devam edeceğini önemle belirtiyoruz" şeklinde konuştular.

Genel Müdürlük önünde toplanan binlerce işçi sık sık "İşçi sendika omuz omuza", "Başkan nerede biz oradayız", "Fabrika yönetimi şaşırma sabrımızı taşırma" şeklinde sloganlar attıktan sonra dağıldı

iha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2012 Çarşamba 18:42:41
Güncelleme :22 Eylül 2012 Cumartesi 15:44:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?