3
Mayıs
2024
Cuma
HATAY

İSDEMİR'de kar paylaşımı haftaya

İskenderun Demir Çelik Fabrikası (İSDEMİR) Çalışanları Vakfı Başkanı Cengiz Gül, dönem karından hisselerine düşen payın nakit olarak üyelere gelecek hafta dağıtma kararı aldıklarını bildirdi.

İSDEMİR'in dönem karının bir süre önce açıklandığını, dönem karından İSDEMİR Çalışanları Vakfı'nın payına 750 milyar hisse düştüğünü belirten Çelik İş Sendikası Şube ve Vakıf Başkanı Cengiz Gül, "Hissedar işçilerimizin payına düşen miktarı hisse senedi olarak değil, nakit dağıtımının daha uygun olacağını düşündük. Yüzde 11'lik hisseden doğan paylar önümüzdeki hafta hissedarlarımız ve işçilerimize dağıtılacak. 750 milyarlık hisse payının vakfımıza iadesi konusunda olumlu düşünen Oyak Yönetim Kurulu'na, İSDEMİR Genel Müdürü'ne teşekkürlerimi iletiyorum" dedi.

İSDEMİR'in özelleştirilmesiyle çalışanlarının ne kadar çok nemalandıklarını, yavaş yavaş görmeye başladıklarını ifade eden Gül, "Emeği geçen bir başkan olarak büyük bir haz ve onur duyuyorum. Katkı verenlere de teşekkür ediyorum. Ortalama bir rakam vermek doğru olmaz. Hisse artışına girenlerle girmeyenler var, o yüzden net bir şey söylemek mümkün değil. 750 milyar yaklaşık 1 trilyon lira İskenderun piyasasına girmiş olacak" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2008 Cumartesi 13:30:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
halil saçar IP: 81.213.89.xxx Tarih : 25.05.2008 02:20:02

utanmaz şövenist utanmadan şovmu yapıyorsun sen önce işçine sahip çık geçen süre içerisinde türk metal işe kayıt olan işçileri işten attırıyorsun sonra çıkıp karpayı şovu mu yapıyorsun