3
Mayıs
2024
Cuma
HATAY

İSDEMİR'de patlama: 5 yaralı

Hatay'ın İskenderun ilçesindeki İskenderun Demir Çelik A.Ş. (İSDEMİR) fabrikası kok bataryalarında gaz sıkışması sonucu meydana gelen patlamada 5 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, sabah saatlerinde İSDEMİR kok bataryalarında gaz sıkışması sonucu patlama meydana geldi. Patlama sırasında tesislerde çalışan 5 işçi çeşitli yerlerinden yaralandı.

Ambulanslarla İskenderun Devlet Hastanesine kaldırılan Zeki Kalban, Mehmet Yalçınkaya, Gani Bediroğlu, İhsan Sönmez, Sedat Ulutaş tedavi altına alındı. Vücutlarında yanıklar oluştuğu tespit edilen işçilerinin hayati tehlikelerinin bulunmadığı bildirildi.

Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

iha
Yayın Tarihi : 4 Mart 2008 Salı 11:13:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
asi adam IP: 78.165.253.xxx Tarih : 9.03.2008 04:08:49

öncelikle yaralı arkadaşlarımıza geçmişolsun dileklerimi iletiyorum allah şifaversin sevgili okurlar bende demirçelikte çalışmaktaydım maalesef demirçelikte can güvenligi kalmammıştır 1996 yılında bende bu yana arkadaşlarım gibi yandandım ama işe yeni girdigim için nasıl çalışacagamı bilmiyordum ve beni kaynak yapmak için yolladılar gidip çalışmaya başladıktan kısa bir süre sonra tank infilak etti ve bana ifade metni getirdiler ve bu ifade metnini anlat sende kyrtul bizde dediler ve ben bu ifadeyi verdim neyazık ki suçlu durumuna sokuldum ve hapis cezası almışım isdemirde saatte kaç işkazsı oldugunu bileniniz varmı caba satte yaklaşık 150 iş kazası olmakta nacak resmi kayıtlara alınmamaktadır nedeni işyerine açılan acil ilk yardım birimlri tarafundan yapılan tedavi neticesi kişinin hastaneye gitmesine müsaade edilmemektedir dolayısıyla işyerindeki kazalar resmi kayıtlara geçilmemektedir işyerinde birçok kişi hasta oldugu halde tehdit edilerek viziteye çıkması engellenmektedir ve buna göz yuman işyerindeki sendikacılar asıl suçludur işyerinde performans sistemi adı altında bir kural konulmuş ve işçiler işten çıkarılıyor