2
Mayıs
2024
Perşembe
HATAY

İSGİAD 13. yaşını kutladı

Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erhan Özmen, "Türkiye 28 yaş ortalamasıyla birkaç gün sonrasının programını yapamıyor. Bu ortalama AB ülkelerinde olsa 50 yıl sonrasının programını yaparlar" dedi.

İskenderun Genç İş Adamları Derneği'nin (İSGİAD) 13. kuruluş yıldönümü kutlamalarına katılan Özmen, Türkiye'nin genç nüfusuna dikkat çekerek, "Yaklaşık 15 gündür Portekiz, Belçika ve Hollanda'da Türkiye Umut Sanayicileri Başkanı olarak temaslarda bulunuyorum. Tabii orada tanık olduklarımızla ülkemizdeki gelişmeleri kıyasladığımızda, gelinen noktanın dünya ölçeğine göre bizleri tatmin etmediğini görüyoruz. Türkiye, potansiyeli çok yüksek olan bir ülke. Yaş ortalamamız 28 ve daha birkaç gün sonrasının programını yapamıyoruz. Eğer böyle bir yaş ortalaması Avrupa Birliği'nin herhangi bir ülkesinde olsaydı bırakın birkaç gün sonrasının programını, 50 yıl sonrasının programını yaparlardı. 50 yıl sonra dünyaya ekonomik, siyasi, yönetim, milli gelir anlamında hakim olmanın hesabını yaparlardı. Öyle temayüller içerisindeyiz ki, bu güzelliğin farkında değiliz" diye konuştu.

"Dünyadaki gelişmeleri iyi takip etmemiz lazım" diyen Özmen, şöyle devam etti:
"Dünya ile birlikte, aynı paralelde büyüyecek potansiyele sahibiz ama bu potansiyele yetenek, kabiliyet kazandırmamız lazım. Ondan sonra dünyanın idare edilen değil, idare eden ülkeleri arasına girebiliriz."

İSGİAD Başkanı Gökhan Gökten de Türkiye'nin güvenilir bir sivil toplum örgütü haline geldiklerinin altını çizerek, "13 yıl önce bir grup arkadaşımızın gayretleriyle kurulan İSGİAD, geçen süre içinde başa gelen yöneticiler tarafından daha da ileriye götürülmüştür. Her yönetim olanca gücü ile hizmet etmiş ve İSGİAD'ı güvenilir bir sivil toplum örgütü haline getirmiştir. TÜGİK üyeliğimiz de bunun taçlandırılmış halidir. Önümüzdeki süreçte enerji, demir-çelik sektörleri başta olmak üzere hızla gelişecek olan İskenderun Körfezi'nde, genç girişimcilerimizin yeni yatırımlarla adlarını duyuracaklarına inancımız sonsuzdur. Bölgemizdeki bu olumlu gelişmelere hepimizin katkıda bulunacağından eminiz. Dünya ekonomisine bağlı olarak Türk ekonomisinde yaşanan durgunluk ve çalkantılı dönemlerin; alınacak tedbirler, yeni yatırımlar ve istihdamın artırılmasıyla giderileceğini düşünüyoruz. Cari açığın yüksek olmasına rağmen Türk ekonomisindeki dinamizm hepimizin sevincidir. Bunun da girişken, çalışkan, yenilikçi Türk girişimcisinin, sanayicisinin ve yatırımcısının eseri olduğuna inanıyoruz" dedi.

Sapphire Restoran'da gerçekleştirilen programda geçmiş dönemde başkanlık yapan Vicdan Eraslan'a plaket verilirken, yeni üyelere rozetleri takıldı.

Coşkun Sabah'ın şarkılarıyla renk kattığı geceye; Belen Kaymakamı Mehmet Öz, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, İskenderun Emniyet Müdürü Yusuf Cinel, Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Bülent Bozdoğan, işadamları ve dernek üyeleri katıldı

.
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2008 Cumartesi 19:31:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?