4
Mayıs
2024
Cumartesi
HATAY

İskenderun körfezine lojistik köy

İSKENDERUN KÖRFEZİNE LOJİSTİK KÖY

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Müfit Tennioğlu, İskenderun Körfezinde kurulması planlanan lojistik köy çalışması çalışmalarının son aşamaya geldiğini belirterek, kurulacak lojistik köyün Türkiye’de 3. olacağını söyledi.

İskenderun ve çevresinde oluşturulması planlanan Lojistik Köy ile ilgili olarak çalışmaların sona geldiği belirtildi. Hatay Valiliği ve İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ortak yürütülen proje ile ilgili bilgiler veren Tennioğlu, "Uzmanlarımız şu anda halen bir master planı üzerinde çalışıyorlar. Bu çalışma zannediyorum ki bir aya kadar tamamlanacak" dedi.

Kurulacak Lojistik Köyü’nün çok fazla yararının olduğunu sürekli vurgulayan Tennioğlu şöyle konuştu:

"İTSO olarak, Limanın özelleştirilmesinin ardından İskenderun ve bölgemizin ihtiyacı olan Lojistik Köylerinin kurulması ile ilgili bir çalışma başladtıldı. Valimiz önderliğinde master planları çıkarılmak üzere çalışmalar başlatıldı. Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından tüm masraflar karşılanmaktadır. En büyük koordinasyon İTSO’dadır. Bölgemizin bu önemli bir konusudur. Gelen tüm yüklerin depolanacağı hatta yükleneceği bir merkezden bahsediyorum. Gelişen İskenderun’un bu merkeze ihtiyacı vardır. Haftanın 3 günü İzmir’den ve İstanbul’dan gelen arkadaşlar belediyemiz ile birlikte çalışmalarını sürdürüyorlar. Çalışmalar sanırım 1 aya kadar tamamlanacak. Biz bu çalışmalar ışığında tekrar bir toplantı yapacağız. Bu projenin takdir edersiniz ki İskenderun’a yakın olması lazım. Ancak ikmal merkezi olarak Sayın Valimiz Topboğazı’na bir merkez ve Dörtyol’a bir merkez düşünmektedir."

Lojistik teriminin halen oturmadığını belirten Tennioğlu, herkesin önce Lojistik Köyün ne olduğunu anlaması gerektiğini belirtti. Tennioğlu, "Lojistik ikmal demektir. Lojistik Köyü’de yurt dışından ve ülke içinden gelen tüm malların, konteynırların yerleştirildiği, tüm kuru yüklerin depolandığı, ayrıştığı, yüklendiği ve gümrüklendiği bir yer. Düşünebiliyor musunuz? Çok geniş bir arazi. Şehri işgal etmemiş oluyorsunuz. Türkiye’de bu tarz bir çalışma Samsun’da, Mersin’de ve İskenderun’da devam etmektedir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2011 Cuma 11:48:01
Güncelleme :11 Şubat 2011 Cuma 11:59:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?