2
Mayıs
2024
Perşembe
HATAY

İskenderun Müftüsü göreve başladı

Hatay'ın İskenderun ilçesinin yeni müftüsü Hamdi Kavillioğlu görevine başladı.

Bekir Gülce'nin Kahramanmaraş Müftülüğü'ne tayin olmasının ardından İskenderun Müftülüğü'ne atanan Kavillioğlu, basın mensuplarıyla tanışma toplantısı düzenledi.

1989 yılında Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun olduğunu belirten Kavillioğlu, “Aynı üniversitede yüksek lisansımı tamamladım. Niğde Ulukışla’da vaiz, Şanlıurfa Halfeti’de müftü, Hollanda'da din görevlisi olarak görev yaptım. Yurt dışı görevi sonrası Gaziantep’te vaiz, Oğuzeli ilçesinde müftü olarak görev yaptım. 21 Ağustos Perşembe günü itibari ile de İskenderun Müftüsü olarak göreve başladım” dedi.

Yaklaşan Ramazan ayı dolayısıyla yapacakları faaliyetlerden de bahseden Kavillioğlu, “Ramazan ayı ile ilgili müftülüğümüzün birtakım çalışmaları var. Merkezi sistemle Kaptanpaşa Camisi'nden günde 2 kez vaaz verilecek. Hem öğleden önce hem de yatsıdan önce. Hanımlara yönelik ayrıca Hamidiye Camisi'nde sabah saatlerinde 10.00-11.00 arası yine mukabele okunacak, vaaz verilecek. Ayrıca her camide sabah namazından önce mukabele okunacak. Merkezi sistemle de ikindi namazından önce mukabele okunacak. Bir de Ramazan ayında hatimle teravih namazı kılmak isteyenler için Fatih Camisi ayarlandı. Ramazan boyunca beldelerimize gideceğiz, köylerdeki camilerimizi ziyaret edip, oralarda da vaazlar vereceğiz. Ramazan ayını, birlik ve beraberlik içinde, en güzel şekilde geçireceğiz” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2008 Cuma 16:57:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fatih kıran IP: 78.164.11.xxx Tarih : 30.09.2008 15:58:48

iii we yakışıklı hocamışş başarılar diler hocalara slm söleyin