2
Mayıs
2024
Perşembe
HATAY

İskenderun sahilleri temizlendi

Hatay'ın İskenderun ilçesinde Deniz Temiz Derneği ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde öğrenci, öğretmen ve idareciler deniz kıyısında çevre temizliği yaptı.

İskenderun Arsuz sahil yolu üzerinde gerçekleştirilen etkinliğe Hatay Valisi Nusret Miroğlu, Kaymakam Cengiz Horozoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Nazmi Bozoğlan daire müdürleri, okul müdürleri öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Çevre temizliği öncesinde bir konuşma yapan Deniz Temiz Derneği İskenderun Temsilcisi Mahmut Zeytinoğlu, dernek olarak amaçlarının denizlerin temizliği için ulusal ve uluslararası alanda çözüm önerileri üretmek, projelerin kalıcı tutarlı hale getirilmesini sağlamakta olduğunu söyledi.

İskenderun Kaymakamı Cengiz Horozoğlu ise Türkiye’de çevre temizliği bilincinin Türk insanının yaşam tarzı haline gelmesi gerektiğini belirterek, "Artık uyarı levhaları ayıbından kurtulmalıyız. Sahile çöp dökmek yasaktır, sigara içmek yasaktır, çiçekleri koparmayınız, çimlere basmayınız, yüksek sesle konuşmayınız, burada kabuklu yemiş yemek yasaktır, izmarit atmayın, yerlere tükürmeyin gibi bütün bu uyarıları yapmamak için artık bir başkasının uyarması gerekmemesi bunları yapmanın bir insani davranış haline getirilmesi gerekmektedir" dedi.

Hatay Valisi Nusret Miroğlu ise çevre bilincinin özellikle çocuklara aşılanması için bu organizasyonun yapıldığına dikkat çekerek, "Türkiye'de çevre konusunda olması gerekenleri halen tartışıyoruz. Biz büyüklerin kirlettiği çevreyi çocuklarımıza temizletiyoruz. Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza temiz bir çevre bırakmamız lazım ama maalesef temizlikle bağdaşmayan bir çevrede yaşıyoruz. ocuklarımızdan özür dilememiz lazım. Çevreyi temiz tutmak tek başına devletin işi değildir. Bu topraklarda yaşayan her ferdin her vatandaşın çevre konusunda bilinçli yaşaması ve çevresini kirletmemesi gerekir" diye konuştu.

Daha sonra öğrenci, öğretmen, resmi kurum kuruluşların müdürleri ile birlikte Hatay Valisi Nusret Miroğlu ve Kaymakam Cengiz Horozoğlu, İskenderun Arsuz sahil yolu üzerinde 3 kilometrelik alanda deniz kıyısında temizlik çalışmasına katıldı.

.
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2008 Çarşamba 15:43:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?