7
Mayıs
2024
Salı
HATAY

İskenderun tek yürek oldu

İSKENDERUN TERÖRE KARŞI TEK YÜREK OLDU

İskenderun Deniz İkmal Destek Komutanlığı'na düzenlenen ve 6 askerin şehit olduğu, 7 askerin yaralandığı terör saldırısı, "Şehidine Sahip Çık" yürüyüşüyle protesto edildi.

Yürüyüşe katılan binlerce kişi, şehitlerin isimleri sayıldığında "burada" diyerek haykırdı.

İskenderun'da belediye, sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerin bir araya gelerek düzenledikleri "Şehidine Sahip Çık" yürüyüşüne ve mitingine binlerce kişi katıldı. Pac meydanında bir araya gelen binlerce vatandaş, terör örgütü aleyhine sloganlar atarak yürüyüşe geçti. Toplumun her kesiminden katılımın olduğu yürüyüş korteji, meydandan Atatürk anıt alanına kadar slogan atarak yürüdü. Dev Türk bayraklarının açıldığı ve şehitlerin resimlerinin taşındığı yürüyüşte gözyaşlarına hakim olamayanlar da

vardı. Binlerce insanın anıt alanını kırmızı beyaza bürüdüğü miting, bir dakikalık saygı duruşunda bulnulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra şehit olan askerlerin ismi anons edildi ve binlerce kişi "burada" diye bağırdı.

Balıkçı teknelerinin de sahil kıyısından katıldıkları mitingde polis ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldı. Miting alanında katılımcılar adına ortak açıklama yapan İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, İskenderun'dan terhis alıp gidecekken vatanın bölünmez bütünlüğü için şehit olan 6 askeri uğurlamanın acısını yaşadıklarına dikkat çekerek, "Ateş düştüğü yeri yakar derler, ateş İskenderun'a düşmüştür. Şehitlerimizi artık kalbimizde yaşatacağız" dedi.

Konuşmaların ardından kalabalık olaysız olarak dağıldı. Mitinge vatandaşların yanı sıra Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Karayılan Belediye Başkanı Mehmet Yurtman, Belen Belediye Başkanı Cemil Yılmazlar, Karaağaç Belediye Başkanı Necmettin Acar, Nardüzü Belediye Başkanı Mehmet Yolcu, MHP İskenderun ilçe Başkanı İbrahim Gül, CHP İlçe Başkanı Nihat Karpuz, Türkiye Partisi İlçe Başkanı Nevzat Barak, Hak ve Eşitlik Partisi İlçe Başkanı Melih Erozan, Çelik İş Sendikası Başkanı Cengiz Gül, Ülkü Ocakları

Başkanı Mustafa Mor, Genç İş Adamları Derneği Başkanı Gökhan Gökten ve derneklerin başkan ve temsilcileri katıldı.

İSKENDERUN TERÖRE KARŞI TEK YÜREK OLDU
İSKENDERUN TERÖRE KARŞI TEK YÜREK OLDU
İSKENDERUN TERÖRE KARŞI TEK YÜREK OLDU
İSKENDERUN TERÖRE KARŞI TEK YÜREK OLDU
İSKENDERUN TERÖRE KARŞI TEK YÜREK OLDU
İSKENDERUN TERÖRE KARŞI TEK YÜREK OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2010 Çarşamba 20:02:04
Güncelleme :2 Haziran 2010 Çarşamba 22:02:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?