3
Mayıs
2024
Cuma
HATAY

İskenderun'a dev Alışveriş Merkezi

Corio Türkiye, mimarlık hizmeti veren Altoon+Porter’la birlikte İskenderun kent merkezinde 55 bin metrekarelik kiralanabilir alanla, toplam 130 bin metrekare üzerine kurmayı planladığı 116 milyon Euro’luk yeni alışveriş merkezi projesine, yılın ikinci yarısında başlayacak.

İskenderun'un en büyük alışveriş merkezi olması planlanan projenin mimari tasarımı, Jim Altoon ve Ronald Porter’ın sahip olduğu mimarlık firması Altoon+Porter’a ait olacak. Projenin geliştirme çalışmaları ise Yayla Grup tarafından gerçekleştiriliyor.

İskenderun’un en önemli eğlence ve yaşam alanlarından biri olması hedeflenen alışveriş merkezi projesinde, ünlü markalara ait mağazalar 42 bin metrekarelik alan üzerine yayılacak. İskenderun AVM’de ayrıca 3 bin 500 metrekarelik sinema, 2 bin 500 bin metrekarelik açık ve kapalı yemek alanları, 19 bin metrekarelik hipermarket, yapı market ve dekorasyon alanı, bin 500 araçlık otopark, festival alanı, park ve bahçeler yer alacak.

Üç yüz bin kişiyi kapsayan çekim alanı, 175’i aşkın mağaza kapasitesi, sahil şeridi, şehir merkezine yakınlığı ve mimarisiyle ön plana çıkacak alışveriş merkezinin, 2010 yılının ilk yarısında bitirilmesi hedefleniyor. Toplam 116 milyon Avro yatırım değeri bulunan İskenderun Alışveriş Merkezi, Corio’nun Türkiye’deki 10’uncu yatırımı olma özelliğini taşıyor.

Corio Türkiye CEO’su Koray Özgül yaptığı açıklamada, Altoon+Porter, AVM’nin konseptini sürdürülebilirlik üzerine kurguladığını, projeyi inşaat süresince Türkiye’nin proje yönetim şirketi olan ERA’nın yöneteceğini kaydetti.

HÜRRİYET
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2008 Salı 18:39:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?