3
Mayıs
2024
Cuma
HATAY

İskenderun'a dev alışveriş merkezi

Ünlü bir Alman firmasının İskenderun'da dev bir alışveriş merkezi kuracağı bildirildi. Kısa süre içinde inşaatına başlanacak iş merkezinin 2 bin kişinin istihdam edileceği kaydedildi.

Konuyla ilgili olarak bilgi veren işadamı Nuri Üysen, İskenderun'a kurulacak olan "PRIME MALL", isimli alış veriş merkezinin Ak Merkez gibi olacağını ve burada 1500-2000 kişilik bir istihdam imkanı doğacağını söyledi.

Düzenlediği basın toplantısında Alman firmasının Türkiye'de yapacağı ilk alışveriş merkezi ile ilgili bilgi veren Üysen "Türkiye'ye yapacağı yatırımı bizimle birlikte yapma isteklerini bana ilettiklerinde Adana, Antakya ve Gaziantep'te olmak üzere Türkiye'de 50 merkezde alışveriş merkezi yapmak istediklerini belirttiler. Ben İskenderun'dan başlamak kaydı ile bu olaya dahil olacağımı İskenderun'da yapılmadan Adana, Antakya ve Antep'e yapılmasının benim açımdan pek uygun olmadığını belirterek önce İskenderun'da böyle bir yatırımın yapılması yönünde onları teşvik ettim ve bunun olmasını sağladım. Şu anda İskenderun'da arazimiz alındı. İmar planları bitirildi. Ruhsatlar alındı, projeler bitti ihalesi yapıldı ve pazartesi günü müteahhit'e anahtar teslim edilmek üzere inşaata başlamış olacağız.

Şu anda bununla ilgili Müteahhit'in istediği teknik elemanları alıyoruz. Antakya'da aldığımız arazide yine imar çalışmaları bitirildi, ruhsatı alındı ihale aşamasına gelindi. Orada da ihale aşamasındayız. Gaziantep'te aldığımız yerin şu anda imar çalışmaları yapılıyor, imar çalışmaları da yıl sonuna kadar bitirilse önümüzdeki yılda oranın inşaatına başlayacağız" dedi.

Yapılacak olan alışveriş merkezi hakkında da bilgiler veren Üysen, "İskenderun'da yapılacak olan alışveriş merkezi 86 bin M2'lik bir inşaat alanıdır. Dört katlı biri bodrum katı olmak üzere. Onun üzerinde de iki kat otoparkı olan bir alışveriş merkezi olacaktır. 140 dükkanı içine alabilecek bir kapasiteye sahip bir alışveriş merkezi. Yaklaşık 100 Milyon Euro'ya mal olacak. Ve bitirildiği zaman 2000 kişiye yakın bir istihdam yaratacak bir alışveriş merkezi olacak. İnşallah hep beraber bir yıl sonra bunun açılışını yapacağız. Önümüzdeki Eylül-Ekim aylarında açılışını yapmayı düşünüyoruz" diye konuştu.

Sözkonusu yatırım ile İskenderun'a bir yılda 100 trilyon gibi rakamın gireceğini ve ilçeye büyük ekonomik katkı sağlayacağını kaydeden Üysen, "Artık Adana'ya gitmenin gereği kalmayacak" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2008 Cumartesi 17:34:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?