2
Mayıs
2024
Perşembe
HATAY

İskenderun'a yeni sağlık ocağı

Hatay’ın İskenderun ilçesinde hayırsever iş adamı Ali Tekten tarafından yaptırılan sağlık ocağı törenle hizmete girdi.

Şahin Tepesi Konutları bölgesinde yaptırılan sağlık ocağının açılış törenine Hatay Valisi Nusret Miroğlu, Belen Kaymakamı Mehmet Öz, İskenderun Belediye Başkanı Mete Aslan Belen Belediye Başkanı Mustafa Seydi Evren, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan hayırsever iş adamı Ali Tekten, kendi adını taşıyan ilköğretim okulundan sonra sağlık ocağını da açmaktan büyük gurur duyduğunu ifade ederek, “Sayın Valimize bir ricam var. Şahin Tepesi idari olarak Belen’e, diğer hizmetler bakımından ise İskenderun’a bağlıdır. 2000 yılında yapılan referandumda bu sitenin sakinleri İskenderun’u tercih etmiştir ancak eski durum devam etmektedir. Bu durumun sona ermesini rica ediyorum. Şahin Tepesi 2000 konutluk bir semt olarak planlanmıştır ancak 750 konut yapılmıştır. 1993 yılında kuş uçmaz kervan geçmez olan bu yerde şimdi bir semt kurulmuştur. Sağlık ocağımızın açılışından önce bizlere desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum. Umarım Ali Tekten İlköğretim Okulu'nda yetişen öğrenciler bu sağlık ocaklarında doktor olarak karşımıza çıkar” dedi.

Hatay Valisi Nusret Miroğlu ise, “Ben ilk defa böyle bir şeye tanık oluyorum. Belen kaymakamımız buranın köy olduğunu söylerken buranın yol su kaldırım alt yapı park gibi hizmetlerinin ise İskenderun Belediyesi tarafından yapıldığını öğrendim. İdari olarak Belen’e bağlı olup belediye olarak bir başka yere bağlı olması hoş bir durum değil. Ben bunu yeni öğrendim. Bu konuyu inceleyeceğim ve bir çözüme kavuşturulması için çalışmaları başlatacağım" diye konuştu.

2009'da Hatay genelinde aile hekimliği uygulamasına başlanacağını kaydeden Miroğlu, konuşmasının ardından iş adamı Ali Tekten’e plaket sundu.
125 metrekare alan üzerine iki odalı olarak inşa edilen ve bir doktor iki hemşire ve bir görevliden oluşan sağlık ocağının açılışını Hatay Valisi Nusret Miroğlu, Belen Kaymakamı Mehmet Öz, İskenderun Belediye Başkanı Mete Aslan ve Belen Belediye Başkanı Mustafa Seydi Evren birlikte yaptılar.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 16:33:10
Güncelleme :19 Kasım 2008 Çarşamba 16:33:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?