2
Mayıs
2024
Perşembe
HATAY

İskenderun'da 23 Nisan coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Hatay'ın İskenderun ilçesinde coşkuyla kutlandı.

5 Temmuz Stadyumu'nda düzenlenen kutlamalarda renkli görüntüler yaşandı. İskenderun’daki tüm okulların yanı sıra ana sınıfı, kreş ve çocuk evleri de bayrama renk kattı. Havanın aşırı sıcak olmasına rağmen İskenderunlular kutlamalara yoğun ilgi gösterdi.

Törende bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Altay, dünyada çocuklara armağan edilen tek bayramın Türkiye’de olduğunu, bunun da Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün sayesinde olduğunu belirterek, “Bugün çocukların bayramı, geleceğimizin teminatı olan yavrularımızın gözlerindeki sevgi ve heyecanı bizler de hissediyor ve yaşıyoruz. Stadyumu dolduran binlerce anne ve baba da aynı heyecanı yaşıyor. Yarın bizlerin yerine geçecek olan bu yavrularımızı en iyi şekilde eğitmek bizlerin temel görevidir” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından öğrenciler 23 Nisan ile ilgili okudukları şiirlerle halka duygu dolu anlar yaşattı. Rengarenk kıyafetlerle günlerdir gece gündüz demeden bugün için hazırlanan öğrencilerin geçiş görüntüleri de muhteşem oldu. Tüm okullar gösteri öncesi protokolü ve halkı selamlayarak geçişlerini tamamladı. Geçiş törenlerinin ardından Gürcistan Halk Dans Topululuğu halkı selamlayarak gösterilerini sundu.

Gürcü öğretmen Levan Aliyaşvili ile eşi Melena Asalizi’nin çalıştırdığı halk dansları topluluğunun gösterileri ilgiyle izlendi. Ardından da Bulgaristan Halk Dansları Topluluğu gösterilerini sundu. İskenderun halkına unutulmaz anlar yaşatan Gürcistan ve Bulgar ekibine İskenderun halkı da örnek bir misafirperverlik sundu. 23 Nisan kutlamalarında izcilerin gösterileri ve folklor ekiplerinin gösterileri de ilgiyle izlendi.

 

.
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2008 Çarşamba 16:20:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?