3
Mayıs
2024
Cuma
HATAY

İskenderun'da 'Balık bebek' doğdu!

Hatay'ın İskenderun ilçesinde, 2-3 milyonda bir rastlandığı bildirilen ve "balık bebek" olarak bilinen genetik hastalıkla ikinci bir bebek daha dünyaya geldi.

1 buçuk yıl önce evlenerek hayatlarını birleştiren ve akraba oldukları belirtilen Mustafa-Songül Taş çiftinin dünyaya getirdiği "balık bebek" kuvözde yoğun bakıma alındı.

İskenderun Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi Başhekimi İbrahim Güler, meslek yaşantısında üçüncü kez böyle bir doğumla karşılaştığını belirterek, "Bir ay içerisinde İskenderun'da ikinci kez aynı rahatsızlıkla bir bebek dünyaya geldi. Birbirine akraba çiftin ilk çocukları olarak doğan bebeği, Adana'daki Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne sevk etmeye çalışıyoruz" dedi.

Balcalı Hastanesi'nde görevli Prof. Dr. Nejat Narlı ile görüştüğünü belirten Güler, "Bu tür doğumların aynı dönemlerde olması nedeniyle hastalıkların virüslerle olabileceği ihtimaline karşın araştırma yapıldığını söyledi. Akraba evliliğinin birinci etken sayıldığını biz biliyoruz ama bu konudaki araştırmalarımız devam ediyor" şeklinde konuştu.

Hemşire Gülten Dağ ise, bir ay içinde 2. kez böyle vakayla karşılaştıklarını belirterek, "Şu an bebeğe antibiyotik tedavisi uygulayabiliyoruz. Beslenme belirtisi yok, akciğerinde de problem var. Bir ay önce doğan bebek 7 gün yaşamıştı. Bu tür doğumların yaşamadığını biliyoruz ama elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

Normal doğumla dünyaya gelen ve henüz ismi konulmayan bebeğin babası Mustafa Taş ise eşiyle akraba olduklarını belirterek, "Ne söyleyeceğimi bilemiyorum" dedi.
7 Ağustos 2008 tarihinde de Hasan-Bahar Kalkan çiftinin dünyaya getirdiği "balık bebek" olarak bilinen bebekleri 7 gün yaşadıktan sonra ölmüştü.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2008 Çarşamba 18:28:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gönül pınar IP: 88.228.64.xxx Tarih : 31.08.2008 18:00:23

allah annesine ve babasına sabırlar versin kurban olduğum allahım neler yaratıyor allahatan ne gelirse hoş geldi allah size sabır eylesin