6
Mayıs
2024
Pazertesi
HATAY

İskenderun'da dolandırıcı operasyonu

İstanbul'da bir banka şubesini sahte belgelerle 1 milyon 710 YTL dolandıran 5 kişilik şebekenin elebaşı, Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde polisin düzenlediği operasyonda 2'si Glock marka 3 adet tabancayla birlikte yakalandı. 

İstanbul'da bir banka şubesine sahte belge göstererek uluslararası ticarete aracılık yapacaklarını belirten ve bu bankadan akreditif hesabı açtırarak ticaret yapmış gibi gösterip, bankayı dolandırdıkları iddia edilen şebekeye yönelik sürdürülen operasyon kapsamında, şebekenin elebaşı olduğu iddia edilen Abdullah K., İskenderun'da düzenlenen operasyonda yakalanarak gözaltına alındı. Şahısla birlikte 2 adet "Hayalet silah" olarak tabir edilen Glock marka tabanca ve 1 adet 7.65 mm çapında tabanca, bu tabancalara ait 6 adet şarjör ve 128 adet mermiyle 61 bin 200 ABD doları ele geçirildi. 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edilen Abdullah K.'nın yapılan sorgusunda, Ukrayna'dan çıkan bir firmaya ait gemide yüklü demiri düzenledikleri sahte belgelerle kendilerininmiş gibi gösterip bankalarda açtıkları akreditif hesabı aracılığıyla gösterdikleri malın karşılığında 1 milyon 710 YTL teminat alarak kendilerine haksız kazanç sağladıkları belirlendi. 

Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan Abdullah K.'nın, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandığı, olaya karıştıkları belirlenen 2'si yabancı uyruklu 4 kişinin de arandığı bildirildi.
iha
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2006 Perşembe 16:20:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?