3
Mayıs
2024
Cuma
HATAY

İskenderun'da film gibi dolandırıcılık

Hatay'ın İskenderun ilçesinde komedi filmlerini aratmayacak bir dolandırıcılık olayı yaşandı. Telefonla yapılan evlenme teklifini kabul ederek Bayburt'tan İskenderun'a gelen şahıs, yaklaşık 5 bin YTL'lik düğün alışverişi yaptığı kadın ortadan kaybolunca polise başvurdu.

Bayburt'ta yaşayan İsmet Yazıcı (64), dört yıl önce eşinin kanserden vefat etmesinin ardından çocuklarının da isteğiyle ikinci kez evlenmeye karar verdi ve bu konuda bir arayış içerisine girdi.

Eve gelen bir telefonda isminin Fatma olduğunu söyleyen kadının, "Siz evlenmek için bir kadın arıyormuşsunuz. Ben de dulum, evlenmek istiyorum. Eğer kabul ediyorsanız İskenderun'a gelin evlenelim" sözü üzerine heyecanlanan Yazıcı, yanına akrabası Mevlüt Güleri de alarak İskenderun'a geldi. Bir pastanede buluşan
Fatma O. ve İsmet Yazıcı, vakit kaybetmeden alışverişe çıktı.

Altın bilezik, yüzük, ayakkabı, kıyafet ile daha birçok alışveriş yapan çift, akşamı Fatma O.'nun bir yakınında geçirmek için Esentepe Mahallesi'ne gitti. "Siz arabada bekleyin ben akrabam evde mi bakayım" diyerek araçtan inen Fatma O. bir anda ortadan kayboldu. Bir süre sonra Fatma O.'yu arayan Yazıcı, "Acil telefon geldi, akrabam hastaymış. Ambulans ile Adana'ya sevk edildik, buraya gelin" sözleri üzerine Adana'ya gitti.

Hastanede kadını bulamayınca dolandırıldığını anlayan Yazıcı, tekrar İskenderun'a gelerek polise başvurdu. Olayla ilgili çalışma başlatan Asayiş Büro Amirliği ekipleri, Fatma O.'yu kısa sürede bularak yakaladı. Dolandırıcılıktan Türkiye'nin birçok ilinde 20'den fazla sabıkası bulunan Fatma O., kızı Pınar Y. (24) ile birlikte gözaltına alındı. Asayiş Büro Amirliği'ne getirilen Fatma O., suçlamaları kabul etmeyerek, "Kimi dolandırmışım ben, çıksın karşıma" diyerek kendini savundu.

Dolandırıcılık suçundan çok sayıda sabıkası bulunan Fatma O.'nun evinde ve üzerinde yapılan aramada, İsmet Yazıcı'ya aldırdığı bilezikler, ziynet eşyaları ve giysiler ele geçirildi.

Başından geçenleri anlatan Yazıcı, "Telefonla gelen evlenme teklifini kabul edip kalkıp buralara geldim ve başıma gelmeyen kalmadı. Kendisine resmi nikah kıyacaktım. 4 çocuğum var, onlarda evlenmemi istemişti. Ben ve benim gibi evlenmek isteyenlere bir ders olsun bu olay. 4 bin 800 YTL tutarında alışveriş yaptım. Kadının cezaevindeki oğluna iç çamaşır bile aldık. Başıma gelenlere inanamıyorum" dedi.

Fatma O.'nun emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2008 Perşembe 09:37:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?