2
Mayıs
2024
Perşembe
HATAY

İskenderun'da İsrail karşıtı eylem

İskenderun ilçesinde, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik düzenlediği bombalı saldırı, ABD başkanı ve İsrail başbakanının fotoğrafları yakılarak protesto edildi.

Şehit Pamir Caddesi üzerinde toplanan Türk Eğitim-Sen üyeleri, siyah çelengin üzerindeki ABD Başkanı George W. Bush ve İsrail Başbakanı Ehud Olmert'in fotoğraflarını yakarak, tepkilerini gösterdi. Türk Haber-Sen Hatay Şube Başkanı Yılmaz Karayün, burada yaptığı açıklamada, dünyanın gözleri önünde sergilenen bu vahşete insanlığın seyirci kaldığını belirterek, "Hedef gözetmeden saldıran İsrail, 350 Filistinlinin ölümüne, yüzlercesinin de yaralanmasına neden olmuştur. Bu drama maalesef Türkiye dahil olmak üzere, İslam dünyası sessiz kalmakta, cılız bir iki açıklamadan başka bir tavır konulmamaktadır. ABD'nin ileri karakol vazifesini gören İsrail'in yaptığı insanlık dışı saldırılara da göz yumulmaktadır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2008 Salı 21:04:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
funda bugan IP: 78.164.157.xxx Tarih : 31.12.2008 19:11:01

Memleketimle bir kez daha gurur duydum..helal olsun benim yurttaşlarıma yapacak hiç birşey olmadığını düşünenlere bu gösteri örnek teşkil eder umarım.Dindaşlarımızın her zaman yanında olduğumuzu kanımızın son damlasına kadar göstereceğiz..