5
Mayıs
2024
Pazar
HATAY

İskenderun'da kar şoku!

Hatay'ın İskenderun ilçesi son 50 yılın en yoğun kar yağışına tanıklık etti. 5 santimetreye kadar ulaşan kar İskenderunluları şaşkına çevirdi.

İskenderun ve çevresinde gün boyu etkili olan sağanak yağışlar yüksek kesimlerde kendini kar ve tolu olarak hissettirdi. Akşam saatlerinde Belen ilçesi karla buluşurken saatler gece sıfır üçü gösterdiğinde İskenderun şehir merkezine son 50 yıldır yağmayan kar yağdı ve şehri beyaza bürüdü.

Yaklaşık iki buçuk saat devam eden yağışlarda kar kalınlığı 5 santimetreye kadar ulaştı.  Trafiğin sakin olduğu cadde ve sokaklarda kar keyfini yaşamaya çalışan bazı vatandaşlar evlerinin önlerinde ve sahil bandında kar topu oynadılar.
Hayatında ilk kez İskenderun'da böyle etkili bir kar yağışına şahit olduklarını belirten İskenderunlular şaşkınlıkla birlikte kar topu oynamaya çalıştılar. İskenderun Antakya yolu üzeri Belen geçidinde servis araçlarından inip kar topu oynayan öğrencilerin keyfi ise bir başkaydı.

Sabahın ilk ışıklarına kadar etkili olan kar, güneşin kendini göstermesiyle birlikte erimeye başladı. Bir yılda yağan yağmur miktarını iki ayda alan Hatay'da Amik Ovası ise halen sular altında.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Mart 2012 Perşembe 15:51:23
Güncelleme :2 Mart 2012 Cuma 16:54:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?