4
Mayıs
2024
Cumartesi
HATAY

İskenderun'da 'Mevlana' sergisi

Hatay’ın İskenderun ilçesinde Edebiyat Öğretmeni Alper Yıldırım, Mevlana Vakfı'nın katkılarıyla, İskenderun Halk Eğitim Merkezi'nde Mevleviler'in kullandığı müzik aletlerinin yer aldığı bir sergi açtı.

Türkiye’nin en eski yaylı sazlarından biri olan rebabı görmeye olanak sağlayan, Mevleviler'in kullandıkları sazlar sergisi tüm İskenderunlular'ın beğenisine açıldı. Pazar gününe kadar açık olacak olan sergide, tasavvuf müziğinin vazgeçilmez sazları olan rebap, ney, kudüm, bendir, nakkare, kanun, klasik kemençe ve ud yer alıyor. Slayt gösterisi ile de sergiyi gezenlere tasavvuf müziği hakkında bilgiler ve kasideler sunuluyor.

Sergiyi Hz. Mevlana'nın doğumunun 800. yılı nedeniyle açtıklarını belirten Edebiyat Öğretmeni Alper Yıldırım, “Açmış olduğumuz bu sergiyi daha önceden Ankara’da açtık. Şu anda İskenderun’da, haftaya da Antakya’da açıp, insanlara Mevleviler'in kullandıkları sazları tanıtacağız. Elbette ki insanların görmedikleri ve bilmedikleri şeylere karşı ilgi göstermesini bekleyemezsiniz. Biz, bu aletlerin imalatçıları ile halk arasında bir köprü vazifesi yapmaktayız” dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2007 Cuma 10:01:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?