3
Mayıs
2024
Cuma
HATAY

İskenderun'da noel coşkusu

İskenderun ilçesinde Ortodoks Kilisesi'nde düzenlenen Noel kutlamasında hediye dağıtan Noel Baba, çocukların izdihamından kaçarak kurtulabildi.

Türkiye'nin tek Hristiyan Belediye Başkanı Fuat Süme, Cizre'de 3 askerin şehit edildiği olayı nefretle kınadığını belirtti.

İskenderun Şehit Pamir Caddesi üzerinde bulunan Rum Ortodoks Kilisesi'nde gerçekleştirilen "Noel Ayini" için kentte yaşayan Hristiyan aileler, çocuklarıyla birlikte kiliseye akın ettiler. Mum yakıp dua eden ve dileklerde bulunan Hristiyanlar, birbirlerinin de Noelini kutladı. Kukuletaların dağıtıldığı kutlamada bir grup çocuk da ellerindeki metinden Hz İsa'nın dünyaya gelişini kilisede bulunanlara okudu. Bu arada vatandaşlar çocuklarını da yanlarına alarak Noel Baba ile birlikte hatıra fotoğrafları çektirdi. Hediye dağıtan Noel Babanın çevresinde toplanan çocuklar izdihama neden oldu.

"Noel Ayini"ne eşi ve çocuklarıyla birlikte katılan Türkiye'nin tek Hristiyan Belediye Başkanı olan Arsuz Beldesi Belediye Başkanı Fuat Süme, "Arka arkaya bayramlar geçiriyoruz, Türkiye'nin öncelikle huzura ihtiyacı var. Zor bir dönemden geçiyoruz. Tüm dünya ülkelerine huzur diliyorum. Son günlerde yaşanan olaylar huzurumu kaçırıyor. Cizre'de yaşanan olaylara söyleyecek bir söz bulamıyorum. Biz burada bayram kutluyoruz, onlar bizim rahat bayram kutlamamız için canlarını feda ediyorlar. Allah, canlara uzanan o elleri kırsın. Bu sonuç alacakları bir yol değil" dedi.

Ortodoks Kilisesi Papazı Dimitri Yıldırım da Noel Bayramı'nın tüm dünya alemine özellikle Türkiye'ye barış, huzur ve bolluk getirmesi dileklerinde bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2008 Perşembe 09:55:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?