2
Mayıs
2024
Perşembe
HATAY

İskenderun'da noel hazırlıkları başladı

Noel bayramı kutlamaları çerçevesinde İskenderun Katolik Kilisesi bahçesine Hz İsa'nın doğumunun anlatıldığı yapay mağara kuruldu.

Hıristiyanların dini bayramlarından biri olan Noel, tüm dünyada olduğu İskenderun'daki Hıristiyan vatandaşlar tarafından 24 Aralık Çarşamba akşamı kutlanacak.

Noel Bayramı için, evini süsleyen ve çeşitli aktiviteler düzenleyen Hıristiyan vatandaşlar o akşam değişik kiliselerdeki ayinlere katılıp Noel'i kutlayacaklar.
Katolik Kilisesi yetkilisi John Sadreddin, Noel için her kilisenin kendine göre ayrı ayrı aktiviteler gerçekleştirdiğini belirterek, "Noel bizim için özeldir. Noel için herkes evinde hazırlık yapar. Bunun yanı sıra her sene İskenderun Katolik Kilisesinde İsa'nın doğumunu temsilen bir mağara hazırlanır. Bu senede bu mağaramız hazırlandı. Mağaramızın hazırlanması neredeyse bir hafta sürdü" dedi.

Hz İsa'nın doğumunun temsili olarak gösterilmesinin geçmişten günümüze kadar bir gelenek haline geldiğini söyleyen Sadreddin, "İtalya'nın Asisi kentinde İsa'nın doğumunu insanlara gösterebilmek için böyle temsili bir mağara hazırlanmıştır. Bunun yanı sıra Noel ağaçlarımızı süsleriz. Bunun gibi birçok etkinlik yaparız. Bu etkinliklerimiz diğer senelere oranla farklılık göstermez. Her zaman aynıdır. Ama her kilisenin kendine göre aktiviteleri vardır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2008 Perşembe 18:50:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?