3
Mayıs
2024
Cuma
HATAY

İskenderun'da toplu nikah

Hatay'ın İskenderun ilçesinde düzenlenen toplu nikah töreninde hoşgörü rüzgarı esti. 15 çiftin nikah şahitliğini değişik din ve mezheplere bağlı din adamları yaptı.

İskenderun Belediye Evlendirme Dairesi'nde Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Mardinliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MAR-DER) tarafından düzenlenen toplu nikah töreninde; çiftlerin şahitliğini İskenderun Kaymakamı Cengiz Horozoğlu, İskenderun Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, Ermeni Cemaati Vakfı 2. Başkanı Mihail Tabaş ve emekli Fahri Hoca Musa Dağ yaptı. Bazı çiftlerin kucaklarında ve yanlarında çocukları ile nikaha katılması dikkat çekti.

Toplu nikah töreninde konuşan İskenderun Kaymakamı Cengiz Horozoğlu, "Kadınlarımızın ve gençlerimizin nikahsız olması hem güvenliklerini tehlikeye atmakta hem de o çiftlerden doğan çocuklarımız çok büyük sorunlar yaşamaktadır. Bizler nikahsız kadınlarımızın ve gençlerimizin nikahsız kalmaması için el birliği ile çalışıyoruz. Sadece biz değil, sivil toplum örgütleri de el birliği ile çalışıyorlar" dedi.

Resmi nikah töreninin ardından MAR-DER tarafından çiftlere çeşitli hediyeler verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 18:05:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gökhan IP: 78.161.114.xxx Tarih : 2.11.2008 21:31:31

allah mesut bahtiyar etsin