7
Mayıs
2024
Salı
HATAY

İskenderun'da trafik kazası: 2 yaralı

İskenderun İlçesi'nde pamuk yüklü bir TIR, otobanda orta refüje ve aydınlatma direğine çarparak parçalandı. Yanmaya başlayan TIR'da sıkışan 2 yaralıyı kurtarmak için polis, itfaiye ve sağlık ekipleri ile vatandaşlar seferber oldu. 

Kaza, sabah 05.00 sıralarında İskenderun-Adana TEM Otoyolu Çankaya mevkiinde meydana geldi. Reyhanlı'dan yüklediği pamuğu İzmir'e götüren Selim Sano yönetimindeki 31 RU 391 plakalı TIR, iddiaya göre şoförünün uyuması sonucu kontrolden çıkarak, orta refüjdeki bariyerlere ve aydınlatma direğine çarptı. Metrelerce sürüklenen TIR'ın kupa kısmı parçalanırken, şoför ve muavini araç içerisinde sıkışarak ağır yaralandı. Arka kısmında yangın çıkan TIR'da pamuk balyaları da tutuşunca, itfaiye kısa sürede müdahale ederek yangını söndürdü. 

Ancak TIR'ın şoför mahallinde ve parçalanan bölümünde sıkışan şoför Selim Sano ile muavin Cuma Yıldız'ı kurtarmak kolay olmadı. Yaralıları sıkıştıkları yerden çıkarmak için polis, itfaiye ve sağlık ekipleri ile vatandaşlar seferber oldu. Vatandaşlar, araçta sıkışan yaralıların ayık kalmalarını sağlamaya çalışırken; itfaiyenin getirdiği demir kesme makası ile yaklaşık 1 saat süren çalışmalar neticesinde, önce bir kolu kopmak üzere olan Cuma Yıldız, sıkıştığı yerden çıkarılarak İskenderun Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Daha sonra acılar içerisinde kıvranan şoför Selim Sano kurtarıldı. 112 Acil Servis ekibinin parçalanan aracın üzerinde ilk müdahalesini yaptığı Sano, ambulansla hastaneye kaldırıldı. 

Yaralıların sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenilirken; İtfaiye Müdürü Ömer Çolak, yaralıları kurtarma çalışmasının riskli olmasına rağmen başarıyla tamamlandığını, hayat kurtardıkları için mutlu olduklarını söyledi. 

Yola saçılan pamuk balyaları nedeniyle İskenderun-Adana TEM Otoyolu'nda trafik uzun süre tek şeritten verildi.
Kazayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.
iha
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2006 Perşembe 15:49:55
Güncelleme :19 Ekim 2006 Perşembe 16:21:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?