2
Mayıs
2024
Perşembe
HATAY

İzciler İskenderun Gemisi'ni gezdi

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen, 'Deniz İzciliği Temel Eğitim Kursu' devam ediyor.

1 Eylül'de başlayan ve 10 Eylül'de tamamlanacak olan kursa katılan öğrenciler, Mersin Limanı'nda dün demir atan ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı personel nakliye gemisi olan TCG İskenderun Gemisi'ni ziyaret etti.

Yaklaşık 100 deniz izcisinin katıldığı gezide öğrencilere; TCG İskenderun Gemisi'ni tanıtan bir slayt gösterimi gerçekleştirildi. Daha sonra geminin tüm bölümlerini gezen izcilere, denizcilikte kullanılan; flama ve bayraklar, işaret sancakları, kürek ve yelkenlerle ilgili olarak bilgiler verildi.

Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Soner Polat'ın da katıldığı etkinlikte, Mersin İl İzci Kurulu Başkanı Beşir Yavuz, Tuğamiral Polat'a önce izci fuları taktı, sonrasında da katkı ve desteklerinden dolayı bir teşekkür plaketi takdim etti.
Plaket takdimi sonrasında düzenlenen yemekte öğrencilerle biraya gelen Polat, kendisine yöneltilen sorulara da yanıt verdi.

Öte yandan deniz izciliği eğitimine katkıda bulunulması kapsamında, Mersin Orduevi Bahçesi'nde bir izci kulübü açıldığı ve burada da düzenlenecek olan etkinliklerle birlikte kursa katılan öğrencilere eğitim verileceği bildirildi. Denizcilik mesleğinin gelişimi noktasında Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı'nın desteğinin de süreceği kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2008 Cumartesi 11:51:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?