3
Mayıs
2024
Cuma
HATAY

İzin verin biz de Kandil'e çıkalım

Hatay'ın Dörtyol İlçesi'nde, Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) üyesi kadınlar, terör olaylarının artması üzerine ‘Kadınlar da askere alınsın’ adlı imza kampanyası başlattı.


TÜRKAV Dörtyol Şubesi üyesi 50 kadın, ilçedeki yerel ve ulusal basını ziyaret ederek, kampanyaları hakkında bilgi verdi. Resmi ve özel kuruluşları da gezerek imza toplayacaklarını belirten TÜRKAV üyesi Serap Çelik, bütün kadınlardan destek beklediklerini söyledi.

Terör örgütü PKK’nın, doğrudan karşılaşmaktan korktuğu Mehmetçiğe sincice hain tuzaklar kurduğunu belirten Çelik, şunları söyledi:
“Askerlerimiz şehit edilmekte ve anaların gözyaşları sel olup akmaktadır. En üst rütbeli subaydan erine kadar askerlerimiz uğrunda ölmeyi göze aldıkları vatanın bağrına girmektedir. Bu vahim tablo karşısında yöneticilerimiz tam bir vurdumduymazlık içinde seçim hesapları yapmaktadır. Madem ki Kurtuluş Savaşı'nda taşıdığı mermiyi evladından daha kıymetli gören Kara Fatmaların torunlarıyız, madem ki Nene Hatun’un kanı dolaşıyor damarlarımızda, o halde artık iş başa düşmüştür. Artık harekete geçmek, cephede evlatlarımızla omuz omuza olmak istiyoruz. Uygun görülmesi halinde askerlik görevine alınmak istiyoruz. Bunun için imza topluyoruz.”


Çelik, toplayacakları imzaları Genelkurmay Başkanlığı’na göndereceklerini belirtti.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2007 Cuma 09:19:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?