7
Mayıs
2024
Salı
HATAY

Kablo hırsızlarına suçüstü

Hatay'ın İskenderun ve Belen ilçelerinde gerçekleştirilen operasyonda, TEDAŞ'a ait elektrik kablolarını çalan 3 kişi ile çalıntı kabloları hırsızlardan satın alan 3 kişi yakalandı. 

Alınan bilgiye göre, Belen İlçe Emniyet Amirliği ekipleri, Hassa İlçesi'ne bağlı Akbez Beldesi'nden çaldıkları TEDAŞ'a ait elektrik kablolarını satmak için İskenderun'a götüren 3 kişinin içinde bulunduğu 27 SK 493 plakalı otomobili, ihbar üzerine Belen-İskenderun karayolu üzerinde durdurdu. Otomobilde çalıntı kabloyla yakalanan şahısların, daha önceden çaldıkları kabloları İskenderun Sanayi Sitesi'nde bir hurdacıya sattıklarını ve bu kabloları da aynı hurdacıya satacaklarını söylemesi üzerine polis, şahıslardan hurdacıyla irtibat kurmalarını istedi. 

Şahıslar ile hurdacı arasında pazarlık sürerken baskın yapan polis, İsa K., Salih D. ve Mustafa S. adlı kablo hırsızları ile hurdacılar Zekeriya Ş., Ahmet Ş. ve Fermuz Ş.'yi suçüstü yakalayarak, gözaltına aldı. Hurdalıkta bir konteyner dolusu çalıntı elektrik kablosu ele geçirilirken, zanlılar, "Devlet malına zarar vermek, hırsızlık yapmak ve hırsızlık malı satın almak" suçlarından adliyeye sevk edildi.
iha
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2006 Salı 19:24:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?