3
Mayıs
2024
Cuma
HATAY

Kaçak ilaç operasyonu

Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'nda bir TIR'da yapılan aramada, piyasa değeri 60 bin YTL olan uyarıcı hap ve ilaç ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Cilvegözü Gümrük Kapısı'nda, şüpheli görülen Hatay plakalı bir TIR üzerinde risk analizi yapıldı. Suriye'den aldığı yükü Romanya'ya götürmek üzere Cilvegözü Sınır Kapısı'na gelen B.A. yönetimindeki TIR'da, gümrük muhafaza ekiplerinin yaptığı aramalar sırasında koliler içerisine gizlenmiş halde 3 bin 260 adet uyarıcı hap ile bin 350 adet fitil ele geçirildi.

Kadın hastalıkları tedavisinde kullanılan ve Türkiye piyasasında satılmayan fitiller ile uyarıcı hapların yaklaşık piyasa değerinin 60 bin YTL olduğu belirtildi. Ele geçirilen uyarıcı hap ve ilaçlarla ilgili olarak TIR sürücüsü B.A. gözaltına alınırken, tahkikatın sürdürüldüğü bildirildi.

Öte yandan, başka bir otomobilde yapılan aramada ise aracın "zula" tabir edilen bölmelerine yerleştirilmiş halde 45 karton kaçak sigara ile birlikte 114 şişe kaçak içki ele geçirilirken, olayla ilgili olarak otomobil sürücüsü gözaltına alındı.

.
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2008 Cumartesi 17:05:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?