2
Mayıs
2024
Perşembe
HATAY

Kaçakçılara göz açtırılmıyor

Hatay’ın Belen ilçesinde bu yılın ilk 8 ayında 63 bin 639 karton kaçak sigara ve 331 kilo esrar ele geçirildi.

Belen İlçe Emniyet Amir Vekili Ali Namlı, 2008 yılının Ocak ayından bu yana gerçekleştirdikleri operasyonlar neticesinde 63 bin 639 karton kaçak sigara ile 331 kilo esrar ele geçirdiklerini belirterek, bu süreç içerisinde 245 kişi hakkında işlem yapıldığını, 86 kişinin tutuklandığını belirtti.

Hatay’ın en önemli geçiş noktası olan Belen geçidinde yapılan yol kontrollerinde bir çok kaçak ürün ele geçirdiklerini belirten Namlı, “Burada yaptığımız uygulamalar neticesinde kaçak sigara ve uyuşturucu başta olmak üzere, boğma rakı, içki, akaryakıt, puro, çay, kupürsüz ilaç, güneş gözlüğü, CD, DVD, tarihi eser, cinsel uyarıcı hap, elektronik malzemeler, medikal malzemeler ile muhabbet kuşları ele geçirdik. İlçe Emniyet Amirliği ekiplerimiz canla başla çalışmaktadırlar. Gece gündüz demeden uygulamalarımız devam ediyor" dedi.

İskenderunlu iş adamı Recep Atakaş ile Kaymakam Mehmet Öz’ün, sağladığı araçlarla güçlerinin arttığını belirten Namlı, "Daha önce araçlarımızın eski olması sebebiyle şüpheli şahıs takibi yapamıyorduk. Şimdi şüphelendiğimiz araçların peşinden rahatlıkla gidebiliyor ve şüphelileri yakalayabiliyoruz. Belen geçidinde uyuşturucuya ve kaçağa geçit yok. Buna izin vermiyoruz vermeyeceğiz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2008 Cuma 17:49:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?