7
Mayıs
2024
Salı
HATAY

Kaçaklar Adana'da yakalandı

HATAY'DA OKULDAN KAÇAN ÇOCUKLAR ADANA'DA YAKALANDI

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde devamsızlık sorunu olan 2 çocuk, bu durumun ailelerine bildirilmesinden korkunca, bir arkadaşlarını da ikna ederek Adana'ya kaçtı.

Adana'dan Malatya'ya gitmek üzere otogara gelen 3 kafadar, polis tarafından yakalanarak ailelerine teslim edildi.

Alınan bilgiye göre, Kırıkhan Lisesi'nde aynı sınıfta okuyan M.K. (15) ve R.B. (16), her gün 'okula gidiyoruz' diye evden çıkmalarına karşın okula gitmeyerek gezdiler. Sürekli okula gitmedikleri için devamsızlıkları 20 günün üzerine çıkınca okul yönetimi çocukları çağırarak bu durumu ailelerine bildireceklerini söyledi. Bunun üzerine telaşa kapılan, 21 gün devamsızlığı olan M.K. ile devamsızlığı 32 güne ulaşan R.B., çareyi evden kaçmakta buldu. Bugün yine evden 'okula gidiyoruz' diye çıkan 2 kafadar, aynı

mahallede oturdukları arkadaşları E.K.'yi de (16) kandırarak, Malatya'ya gitmek üzere Adana'ya geldi. Adana Otogarı'nda inerek Malatya'ya gitmek için bilet almaya çalışan çocukların hareketinden şüphelenen polis, 3 kafadarın evden kaçtığını anladı. Karakol noktasında koruma altına alınan çocuklar, Çocuk Polisi'ne teslim edildi.

Devamsızlık yüzünden evden kaçtıklarını açıklayan M.K., "Ailemiz bizi dövmüyordu ama bu kadar devamsızlıktan sonra evimize dönmekten korktuk. Kafamıza esti, kaçtık" dedi.

3 kafadar, Çocukları Koruma Şube Müdürlüğü'ne götürülürken durum ailelerine bildirildi. Çocuklar akşam saatlerinde Adana'ya ulaşan ailelerine teslim edildiler.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Mart 2010 Cumartesi 14:21:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?