7
Mayıs
2024
Salı
HATAY

Kamera kayıtları adaleti sağlayacak

KAMERA KAYITLARI ADALETİ SAĞLAYACAK

Hatay'ın Belen ilçesinde 14 ay önce yolda bulduklarını iddia ettikleri

uyuşturucu dolu çantayı teslim ettikleri Belen Emniyet Amirliği'nde gözaltına alınan ve çıkarıldıkları mahkemece 8 yıl 9 ay hapse mahkum edilen genç çiftin akıbetini, silindiği belirlenen güvenlik kamerası görüntüleri belirleyecek.

Edinilen bilgiye göre, 12 Mayıs 2009 tarihinde Hatay'ın Belen ilçesinde yaşanan olayda iddialara göre, Bülent Alın hamile olan eşi Kadriye Aşık ile birlikte Antakya'dan Belen istikametine giderken Kıcı Köyü mevkiinde yol kenarında buldukları okul çantasını yanlarına aldılar. İçerisinde uyuşturucu olduğunu anlayınca panikleyerek çantayı yaklaşık iki kilometre ilerideki Belen Emniyet Amirliğine götürdüğü öne sürülen Bülent ve Kadriye çiftinin, çantayı yol denetimleri yapmakta olan görevli polis memuruna

teslim ettiği ve motosikleti emniyet önüne park ederek ifade vermek üzere Emniyet binasına girdikleri ileri sürüldü. Polise çantayı bulduklarına inandıramayan çift gözaltına alındı. Daha sonra mahkemeye sevk edilen Bülent Alın ve eşi Kadriye Aşık tutuklanarak cezaevine gönderildiler.

Yaklaşık 1 yıl süren duruşmalar sonrasında çift ayrı ayrı 8 yıl 9 ay hapse mahkum edildiler. İlk günden bu yana Bülent ve Kadriye'nin masum olduklarına inanan Alın ve Aşık ailesi, adaletin yerine gelmesi için çalmadık kapı bırakmıyorlar. Hazırladıkları dosyaları Cumhurbaşkanlığına, Başbakanlığa, İçişleri Bakanlığına, Adalet Bakanlığına ve Emniyet Genel Müdürlüğüne gönderen Alın ailesi şu ana kadar bir cevap alamadı. İskenderun Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenleyerek başlarından geçenleri

basına ve kamuoyuna açıklayan Alın ve Aşık aileleri, Belen Emniyet Amirliğinin güvenlik kamerası görüntülerinin ortaya çıkartılmasını istiyorlar.

Halen Antakya Kapalı Cezaevinde hükümlü olarak yatmakta olan Bülent Alın'ın ağabeyi Yusuf Alın, yaptığı konuşmada, MİT görevlisi bir kişi dahil Belen Emniyet Amirliğinde görevli bazı polis memurlarının da kardeşinin suçsuz olduğunu bildiklerini iddia ederek şöyle konuştu:

"Belen Emniyet Amirliğinde görevli polisler kardeşimi kendilerinin yakaladıklarını iddia ediyorlar. Böyle bir durumda polis delil olarak güvenlik kamerası görüntülerini neden mahkemeye delil olarak sunmuyorlar. Biz avukatlarımız aracılığıyla olayın olduğu ilk günden bu yana kamera görüntülerinin mahkemeye sunulmasını istedik fakat bize verilen cevap görüntü kayıtlarının silindiği yönünde oldu. Bir jandarma yetkilisiyle yaptığımız görüşmede kamera kayıtlarının bulunduğu bilgisayarın kriminal labratuvarda

silinen görüntüleri ortaya çıkartabileceklerini söyledi ve bizim dilekçe vermemizi istedi. Dilekçe vermemize rağmen bu konuda bir ilerleme kaydedemedik."

Antakya Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan Bülent Alın'ın annesi Fatma Alın ise, Belen Emniyet Amirliği güvenlik kamera kayıtlarının ortaya çıkartılmasını isteyerek, "Benim oğlum suçlu ise gerekirse 20 yıl ceza versinler. Ama benim oğlum masum bulduğu uyuşturucuyu gizli kapaklı teslim etmedi polise, iki tane güvenlik kamerasının altında teslim etti. Bu görüntülerin neden ortaya çıkartmıyorlar. Görüntüler çıksın ortaya kim suçlu kim masum anlaşılacak. Ben Türkiye Cumhuriyeti yetkililerinden adaleti

sağlamalarını istiyorum. Adaletimize güveniyoruz yapılan bir yanlışlık var haksızlık var bu çözülmeli. Oğlum gelinim cezaevinde torunum ise ihmaller yüzünden sakat. Böyle bir acıya hangi anne dayanabilir" dedi.

Olayın meydana geldiği tarihte resmi nikahları olmayan Bülent ve Kadriye çiftinin nikahları ise Antakya Kapalı Cezaevinde kıyıldı.

Bu arada, Belen İlçe Emniyet Amir Yardımcısı Gürsel Tabur, ailenin iddiaları üzerine yaptığı açıklamada, Alın ailesinin resmi yazıları ve dilekçeleri üzerine Emniyet Genel Müdürlüğünden gelen müfettişler tarafından kamera görüntülerinin bulunduğu bilgisayar depolama aracının incelenmek üzere alındığını, şu ana kadar taraflarına her hangi bir sonuç bildirilmediğini söyledi.

KAMERA KAYITLARI ADALETİ SAĞLAYACAK
KAMERA KAYITLARI ADALETİ SAĞLAYACAK
İHA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2010 Çarşamba 18:14:01
Güncelleme :14 Temmuz 2010 Çarşamba 18:47:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?