8
Mayıs
2024
Çarşamba
HATAY

Kaplumbağa tedavi merkezi kurulacak

SAMANDAĞ’A KAPLUMBAĞA TEDAVİ MERKEZİ KURULUYOR

Hatay’ın Samandağ ilçesinde Deniz Kaplumbağaları İlkyardım ve Tedavi Merkezi kurulması için çalışmalar başlatıldı.

İlçede Deniz Kaplumbağaları İlkyardım ve Tedavi Merkezinin kurulması amacıyla Samandağ Kaymakamlığı’nda bir toplantı düzenlendi. Toplantıda, Hatay’da kaplumbağalar için bir tedavi merkezi kurulması yönünde karar alındı. Ayrıca, Samandağı Çevlik Limanı’nda bir rehabilitasyon merkezi kurulması ve projenin uygulamaya geçilmesi amacıyla 17 Mayıs’ta detaylı bir toplantı yapılması kararlaştırıldı.

Türkiye’de 2000 yılından beri deniz kaplumbağaları rehabilitasyon çalışmalarının sürdüğünü söyleyen Çevre Orman Bakanlığından İrfan Ekmekçi,“2008 yılında Dalyan’da kaplumbağa rehabilitasyon merkezi kuruldu. Pamukkale Üniversitesi, Dalyan Belediye Başkanlığının koordinatörlüğünde gerçekleştirildi. 2009 yılında Bakanlık her İlde rehabilitasyon merkezi kurulması yönünde alt-yapı çalışmalarının başlatılacağını belirtti. Hem donanım kurulması hem de veterinerlik anlamında, rehabilitasyon anlamında alt-yapı donanımın yapılması gerekir” dedi.

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi’nden Şükran Özdilek de, “2001 yılından beri Samandağı’nda çalışmalar yürütüyoruz. Deniz kaplumbağalarını tedavi etmek için ayrı bir merkezin kurulması şart” diye söyledi.

Kaymakam Tahsin Kurtbeyoğlu’nun başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Doç.Dr.Şükran Yalçın Özdilek, Doç.Enes Altuğ,Doç.Hasan Solmaz, Yard.Doç.Hasan Ergün, Çevre Orman Müdürlüğünden Ahmet Altuğ, Doğal Koruma Daire başkanı Ali Mennanoğlu, Doğal Koruma ve Milli Parklar Müdürü Cüneyt Çağlar,Tarım İl Müdürlüğünden Ufuk Sakallı, Çevre Orman Bakanlığından irfan Ekmekçi, Doğal Koruma Daire Şube Müdürü, Samandağ Belediye Başkan vekili Selva Oruç, Mağaracık Belediye başkanı Zaim Sat, Meydan Köyü muhtarı Erdal Sertel, ÇKD başkanı Mişel Atik , MKÜ Veterinerlik Fakültesi’nden öğretim elemanları katıldı.

SAMANDAĞ’A KAPLUMBAĞA TEDAVİ MERKEZİ KURULUYOR
İHA
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2010 Cumartesi 14:30:03
Güncelleme :17 Nisan 2010 Cumartesi 21:34:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?