2
Mayıs
2024
Perşembe
HATAY

Kaptanın ailesinin endişeli bekleyişi

Korsanlar tarafından Yemen açıklarında kaçırılan "Karagöl" isimli Türk gemisinin kaptanı Uğur Mümtaz Temeltaş'ın Hatay'ın İskenderun ilçesinde yaşayan ailesi, endişe içerisinde çocuklarından gelecek hayırlı bir haber bekliyor.

Denizciler beldesi Fatih Mahallesi'nde ikamet eden Aysel-Ziya Temeltaş çiftinin 4 çocuğundan biri olan 8 yıllık denizci Uğur Mümtaz Temeltaş'ın (29) baba ocağında endişe hakim. İSDEMİR'den emekli olduktan sonra eşiyle açtıkları terzi dükkanını işleten Ziya Temeltaş, oğluyla en son gemi kaçırılmadan bir gün önce görüştüklerini söyledi.

"Sesi iyi geliyordu, Hindistan'ın Bombay Limanı'na gittiklerini söylüyordu" diyen Temeltaş, geminin kaçırıldığını bir gün sonra şirket yetkililerinden öğrendiklerini ifade etti. Şirket yetkililerinin, korsanların rehin tuttuğu gemi mürettebatının sağlık durumunun iyi olduğunu söylediğini belirten Temeltaş, "Biz firmadan haber alıyoruz. Bakanlık düzeyinde, Denizcilik Müsteşarlığı düzeyinde bizi kimse aramadı. Fakat devletimize güveniyoruz. Ordumuz bu günler için var. Ben vergimi bunun için veriyorum. Devletimize güveniyoruz, inşallah bu sorunu çözerler" dedi.

Denizlerin güvenli hale getirilmesini istediklerini dile getiren Temeltaş, "Biz yavrumuzu yolda bulmadık. Başkalarının yavruları da korunsun. Deniz Kuvvetlerimiz, Hava Kuvvetlerimiz var. Çocuğumu kurtarmak için operasyona ben bile katılabilirim. Çocuğumuzun ve diğer mürettebatın bir an önce kurtarılmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Anne Aysel Temeltaş ise, merak içerisinde olduklarını ifade ederek, "İnşallah devletimiz en kısa zamanda bu işi çözer. Oğlumuzun sağlıklı haberini bekliyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2008 Cuma 17:45:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?