7
Mayıs
2024
Salı
HATAY

Kayıt dışı istihdama geçit yok!

KAYIT DIŞI İSTİHDAMA EMNİYET VE JANDARMA'DAN MÜDAHALE

Hatay Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mehmet Zülfi Camkurt, kayıt dışı istihdamla mücadelede emniyet ve jandarmadan destek alacaklarını açıkladı.

Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mehmet Zülfi Camkurt, Hatay Esnaf Odaları Başkanlarına kayıt dışı istihdamın nedenleri, sonuçları ve mücadele yöntemleri ile ilgili bilgilendirme toplantısı yaptı. Kayıt dışı istihdamla mücadelede hakkında bilgiler de veren Camkurt; 2009 yılı Eylül ayı işgücü istatistiklerine göre, ülkemizde kayıt dışı istihdamın yüzde 45,5 oranında olduğunu, Hatay genelindeki kayıt dışı oranlarının da bundan farklı olmadığını kaydetti. Kayıt dışı istihdamın, kurumun çalışan-emekli dengesinin istenilen orana gelmesini ve daha etkin hizmet verilmesini engellediğini ifade Camkurt, aynı zamanda kayıt dışı istihdamın sigortalının sağlık, emeklilik, iş kazası gibi sosyal haklardan mahrum bıraktığını belirtti.

İl Müdürü Camkurt, kayıt dışı istihdamın; sigortalıların işverenlerince veya kendilerince kuruma bildirilmemesi, kayıtlı işyerinde çalışanların tamamının bildirilmemesi, kayıtlı işyerinde çalışanların ücretlerinin eksik bildirilmesi, şeklinde ortaya çıktığını belirtti. Türkiye'de kayıt dışı istihdamın en fazla görüldüğü sektörleri de açıklayan Camkurt, kayıt dışı istihdamı en fazla Tarım sektörü, İnşaat sektörü, Hizmet sektörü, Küçük çaplı işletmelerde, Geçici ve mevsimlik işlerde olduğunu söyledi.

Camkurt, kayıt dışı istihdamla mücadele için, denetim elemanlarının kontrollerinin arttırılacağını, ayrıca İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Tarım İl Müdürlüğü, Sağlık İl Müdürlüğü, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü ve Belediyelerden çeşitli bilgilerin alınarak kayıt dışı istihdamla mücadelenin daha etkin olarak yapılacağını belirtti.

KAYIT DIŞI İSTİHDAMA EMNİYET VE JANDARMA'DAN MÜDAHALE
İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2010 Cumartesi 09:13:00
Güncelleme :2 Ekim 2010 Cumartesi 16:28:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?