2
Mayıs
2024
Perşembe
HATAY

Keçiye sezaryenle doğum!

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Veteriner Fakültesi'nde keçiye sezaryenle doğum yaptırıldı.

Serinyol ilçesine bağlı Alahan köyünde Ahmet Özkan'a ait 1.5 yaşındaki kıl keçisinin doğumu başlayınca sahibi tarafından MKÜ Veteriner Fakültesine getirildi.

Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yaşar Ergün tarafından ameliyathaneye alınan keçiye, önce normal yoldan doğum yaptırılmaya çalışıldı.

Ancak, keçinin sancılarının artması üzerine, normal doğum yerine sezaryen yöntemi uygulandı. Sezaryen ile yapılan doğumda keçinin yavrusu ölü olarak dünyaya geldi.

Ergün, "Keçinin doğumu başlayınca sahibi, hemen hekime götürmek yerine doğumu kendisinin yaptırmaya çalıştığını söyledi. Yapılan bu müdahale nedeniyle keçi çok bitkin düşmüş. Üniversiteye getirildiğinde de hayvan çok bitkindi. Ayrıca, yaşı küçük olduğu için normal doğum yerine sezaryen yöntemini uyguladık. Erken müdahale olsaydı yavru da yaşayabilirdi" dedi.

AA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2008 Çarşamba 11:55:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
burcu arslan IP: 78.162.95.xxx Tarih : 26.03.2008 15:07:32

yavru keçinin ölmesine inanınki çok üzüldüm sahibi olacak kişi sezaryanla doğum yaptıracaktı peki neden o zavallı hayvancığa eziyet çektirdi cahilliğinde bu kadarı olmaz hani esefle kınıyorum bir hayvan sever vatandaş olarak çok üzgünüm ben mersinden burcu arslan