6
Mayıs
2024
Pazertesi
HATAY

Kilisede kültürel etkinlik

Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde bulunan Katolik Kilisesi'nde Mersin Polofonik Korosu tarafından verilen 5 ayrı dildeki konser büyük ilgi gördü. 

Mersin Palofonik Korosu İskenderun Katolik Kilisesi'nde bir konser verdi. 

Anadolu Episkoposluğu'nun merkezi durumunda olan İskenderun Katolik Kilisesi'nde düzenlenen konsere Hatay ve çevre illerin yanı sıra Adana'daki İncirlik Üssü'nde bulunan askerler ve eşleri de gelerek konseri ilgiyle izledi. 

25 kişiden oluşan koronun Latince, İtalyanca, İngilizce, Arapça ve Türkçe olarak 5 ayrı dilde seslendirdiği konser 45 dakika sürdü. Şefliğini Azerbaycan Devlet Sanatçısı Alexei Vingradski'nin yaptığı konser bölgedeki Hıristiyan cemaati tarafından ilgiyle izlendi. 

Kuruculuğunu Devlet Sanatçısı Mevlid Kodallı'nın yaptığı Mersin Polofonik Korolar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Kokulu, koroda görev yapanların çoğunun doktor, öğretmen ve seçkin meslek sahibi olduklarını belirterek, "Koromuz içerisinde Müslüman ve Hıristiyan vatandaşlarımız var. Bizim amacımız burada dinler arası kaynaşmayı sağlamak, hoşgörü ortamı oluşturmak ve dünyaya barışı ve evrensel hoşgörüyü yaymaktır" dedi. 

Konserin sonunda İtalyan Katolik Kilisesi Anadolu Episkoposu ve Havarisel vekili Monsenyör Luigi Padovese de izleyenlere bir sürpriz yaparak önce koroda görev aldı. Ardından da iki eser seslendirdi. Sesi ve yeteneğiyle korodakileri ve konseri izleyenleri şaşırtan Padovese büyük alkış aldı. Konserin sonunda Yunus Emre'nin "Bana seni gerek seni" isimli ilahisi seslendirildi.
iha
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2006 Pazar 21:14:09
Güncelleme :18 Aralık 2006 Pazartesi 10:05:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?