6
Mayıs
2024
Pazertesi
HATAY

Kilise'de tiyatro oyunu

İskenderun'daki İtalyan Katolik Kilisesi'nde, Hz. İsa'nın çarmıha gerilmesini konu alan bir tiyatro oyunu sahnelendi. Hz. İsa ile Meryem Ana'yı gazeteci çiftin canlandırdığı oyunu izleyenler, Hz. İsa'nın çarmıha gerilmesi sırasında gözyaşlarını tutamadı.
 
Anadolu Episkoposluğu'nun merkezi İskenderun İtalyan Katolik Kilisesi, sahne ve perde kurularak tiyatro salonuna dönüştürüldü. İskenderun'un yanı sıra Adana ve Mersin'den gelen Hıristiyan gençlerin de izlediği "Yeni bir Gün Başlıyor" adlı 7 bölümlük tiyatro oyununda, günlük yaşamdan ve Hıristiyanlık'ın yayılma döneminden kesitler yer aldı. Gençlere yönelik oyunda, toplumda vurdum duymaz gençliğin başıboşluğu ve inançsızlığına vurgu yapılarak, inançlı olmanın toplum düzenindeki önemine dikkat çekildi. 

İskenderunlu 20 gencin rol aldığı oyun, yaklaşık 1.5 saat sürdü. Oyunun finalinde Hz. İsa'nın askerler tarafından süründürülmesi ve çarmıha gerilmesi sahnelendi. İskenderun Gazetesi Yazı İşleri Müdürü İlyas Terbiyeli'nin canlandırdığı sahneyi izleyenler, gözyaşlarını tutamadı. Oyunda, Meryem Ana rolünü Terbiyeli'nin kendisi gibi gazeteci olan eşi Helga Terbiyeli üstlendi.
İzleyiciler, sahnede başarılı bir performans sergileyen gençleri, oyun sonunda ayakta alkışladı.
.
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2006 Pazartesi 14:24:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?