5
Mayıs
2024
Pazar
HATAY

Kınalı kuzuların bayramı!

Hatay'da, Suriye sınırına yakın noktada Altınözü ilçesindeki Ziyaret Karakolu'nda görev yapan askerler, bayramı sınırda nöbet tutarak geçiriyor.

İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı Hatay'daki 2. Hudut Alayı 2. Hudut Taburu 5. Hudut Bölüğü'nün Ziyaret Hudut Karakolu'nda vatani görevini yerine getiren er ve erbaşlar, Suriye sınırına yakın bir noktada, çatışma sesleri arasında, vatanı ve milletini korumanın mutluluğuyla bayramda da kutsal görevlerini yerine getiriyorlar.

AA ekibi tarafından görüntülenen Ziyaret Karakolu'ndaki bayramlaşmada, 2. Hudut Alay Komutanı Piyade Kurmay Albay Hasan Polat, askerleri selamladıktan sonra tek tek tokalaşarak bayramlarını kutladı.

Askerlerinin evlerinde gibi hissetmelerini sağlamak ve bayram havası yaşatmak için çaba gösteren Albay Polat, bu kapsamda askerlere tatlı ile kolonya ve şeker ikramı yaptırdı.

Törenin ardından görev yerlerine dağılan askerler, ailesinden uzakta ''buruk ama gururlu'' bir bayram yaşadı.

Bir kısmı satranç ve masa tenisi oynayarak bu özel günde evinden uzakta olmanın hasretini unutmaya çalışan askerlerin bazıları da, ailelerinin Kurban Bayramını kutlayabilmek için karakol içerisindeki ankesörlü telefonlara koştu.

AA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2012 Cuma 13:54:15
Güncelleme :31 Ekim 2012 Çarşamba 18:36:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?