4
Mayıs
2024
Cumartesi
HATAY

Kırıkhan'a dev yatırım

Türkiye'nin en büyük klor üreticileri arasında yer alan Koruma Klor Alkali Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde kurduğu 100 ton klor ve 115 ton kostik üretim kapasitesine sahip tesisin açılışı gerçekleştirildi.

Açılış töreninde konuşan Koruma Klor Alkali A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Vefa İbrahim Aracı, yatırımı bölgenin konumu ve Kırıkhanlılardan gördükleri ilgi sebebiyle burada yapmaya karar verdiklerini belirterek, "Türkiye'nin ilk klor üreten firmaları arasındayız. Tamamen Türk mühendisler ve Koruma Ailesi ile el ele vererek kurduğumuz tesisler, bugün yabancıların bile takdirini kazanmış durumda. Bu tesis günlük 100 ton klor, 115 ton kostik üretim kapasitesine sahip. İlk etapta 200 kişinin çalıştığı bu tesislerde, ek yatırımlarımızla önümüzdeki yıllarda çalışan sayısı 500 kişiye çıkacak" dedi.

4 bin 200 metrekare alanda inşa ettikleri bu tesisle iç piyasadaki etkinliklerinin daha da artacağına dikkat çeken Aracı, başta Suriye ve Irak olmak üzere Ortadoğu'ya Kırıkhan'dan ihracat yapacaklarını kaydetti. Aracı, en son teknolojiyi içeren bu fabrikanın benzerlerini yabancı ortaklarla Ortadoğu ülkelerinde de kurmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

Vali Ahmet Kayhan da özel sektörün yatırım hızını gıptayla izlediklerini belirterek, "İlimizde 2 yeni OSB'nin kurulması için 2 yıldan beri çalışıyoruz, ama henüz imar planına dahi geçemedik. Özel sektörün böylesine dev tesisleri çok kısa bir sürede gerçekleştirmesini özenerek izliyoruz. Ama sevindirici bir gelişme var. Hükümet kamu yatırımlarının hızını artıracak bir reformu gerçekleştirmek üzere" diye konuştu.

Kırıkhan Belediye Başkanı İsmail Turan ise ilçelerinde böylesi dev bir yatırımı hayata geçiren Koruma Klor Alkali A.Ş. yöneticilerine teşekkür ederek, "Bu tesislerde ilk etapta 200 kişi çalışacak. Bunun yanı sıra nakliyecisinden yemekçisine birçok insan bu tesisle iş yapacak. İlçem ekonomik anlamda büyüyecek. Türkiye'deki birçok belediye içme sularının temizliğinde klor kullanıyor. Türkiye'de bu ürünü üreten birkaç tesisten birinin Kırıkhan'da olması bizim için büyük avantaj oldu. Bölge belediyelerinin hizmet ayağına getirildi" şeklinde konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2007 Pazartesi 10:55:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat balcı IP: 81.213.174.xxx Tarih : 19.09.2007 05:56:32

oncelıkle canım kırıkhanımıza yaptıgınız yatırımlardan dolayı tesekkur ederım ınsallah daha da buyuk yatırımcılarla kırıkhanımızda calısabılırız ben yıllardır dısarda calısıyorum antalyadayım ama ınanın memleketımı ozledım ama ıs ımkanlarının kısıtlı olması nedenıyle mecburen burda kalmak zorundaydım ama sız bana cesaret verdınız artık kırıkhanımız sızlerın sayesınde ıssızlıkten kurtulacak