5
Mayıs
2024
Pazar
HATAY

Kırıkhan'da taşkın korkusu

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde şiddetli yağışlar nedeniyle Karasu kanalı çevresindeki yerleşim alanlarında yaşayan vatandaşlar taşkın tehlikesi yaşıyor.

Pazartesi gününden itibaren başlayan yağmurun yanısıra dağlara yağan karların erimesi bölgeyi tehdit eder hale geldi.  Tahtaköprü barajındaki su seviyesinin yükselmemesi için barajdan su tahliyeleri devam ediyor. Tahliye dışında yağan sağnak yağmurlar, bölgede arazilerin sular altında kalmasına neden oldu.
Bazı tarlalar ve bahçeler ile evler sular altında kaldı.

Danaahmetli-Çamsarı arası, İçada ile Karasu yatağına yakın kesimlerde yaşayan vatandaşlar sel baskınına uğramaktan korkuyor.  Taşkın tehlikesinin olduğu kesimlerde oturan vatandaşların sabaha kadar uyumayıp nöbet tuttukları veya yakınlarının yanında geceyi geçirdikleri öğrenildi.

Kırıkhan Kaymakamı Fecri Fikret Çelik, Kırıkhan'da bulunan köyleri saat başı kontrol ederek gereken tüm tedbirleri almaya çalıştıklarını belirterek, "Umarım ki hiç bir vatandaşımızın zarar görmeden bu tehlikeyi atlatırız" dedi.

Kırıkhan Karasu Birlik Başkanı Şeref Hırfanoğlu da Kırıkhan'a bağlı bazı köylerin su baskını tehdidi altında olduğunu belirterek, yağışların devam etmesi durumunda tehlikenin devam edeceğini söyledi.

Tahtaköprü Barajındaki su seviyesinin ise halen yüksek olması nedeniyle de tahliyelerin devam ettiği belirtildi. Karasu kanalındaki su seviyesinin ise her geçen saat arttığı gözleniyor.

iha
Yayın Tarihi : 2 Mart 2012 Cuma 16:52:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?