5
Mayıs
2024
Pazar
HATAY

Kışla yolunda sır ölüm

KIŞLA YOLUNDA SIR ÖLÜM

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinden usta birliğine gitmek için otobüse binen er, Hassa ilçesi kırsalında ölü olarak bulundu.

Edinilen bilgiye göre, Tokat'ta acemi birliğini yapan Hüseyin Karakul (20), vatani görevini tamamlamak üzeri usta birliği olarak Iğdır'a gitmek üzere memleketi Hatay'ın Kırıkhan ilçesine geldi. Burada 10 günlük dağıtım iznini kullandıktan sonra Iğdır'a gitmek üzere cumartesi günü evinden ayrılan genç, dün Hatay'ın Hassa ilçesi kırsalında av tüfeğiyle vurulmuş olarak bulundu. Karakul'un cenazesi otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Karakul'un ailesi tarafından Iğdır'a

uğurlandıktan sonra otobüsten inip, ailesinin verdiği 300 TL ile satın aldığı av tüfeğiyle dağlık alanda kendini vurduğu tahmin ediliyor.

Cesedini 2 gün sonra çobanların bulduğu gencin ağabeyi Mahmut Karakul (27), kardeşini 300 lira harçlıkla askere uğurladığını söyleyerek, "Biz onu uğurladıktan sonra otobüsten inip verdiğimiz paraya silah alıp, Hassa'da intihar etmiş. İki gün sonra cesedi çobanlar bulmuş. Bize haber geldi. Biz onu askerde vatani görevini yapıyor sanırken ölüm haberi geldi. Kardeşimin bir psikolojik rahatsızlığı da yoktu. Neden böyle bir şey yaptı bilmiyoruz" dedi.

Otopsisi tamamlanan Hüseyin Karakul'un cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketi Hatay'ın Kırıkhan ilçesine götürüldü.

KIŞLA YOLUNDA SIR ÖLÜM
İHA
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2011 Salı 12:17:03
Güncelleme :17 Mayıs 2011 Salı 13:13:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?