3
Mayıs
2024
Cuma
HATAY

Kolonu patlayan binalar yıkılıyor

Antakya'da, 3 ay önce kolon patlaması sonucu tahliyesi gerçekleştirilen iki apartmanın yıkımına başlandı.

Emek Mahallesi Cumhuriyet Caddesi İkinci Temel Sokak'ta bulunan 7 katlı Arslanoğlu Apartmanı'nda 3 ay önce meydana gelen kolon patlamasının ardından Arslanoğlu Apartmanı ve bitişiğinde bulunan Dönmezalp Apartmanı tahliye edilmişti. Tahliyesi gerçekleştirilen iki bina ile ilgili olarak Antakya Belediyesi'nin aldığı yıkım kararı doğrultusunda yapılan yıkım ihalesini alan Arapoğlu firması, binaların yıkım çalışmalarına başladı.

İlk etapta binaların çatılarında başlattıkları çalışmalarla, bina üzerindeki 60 tonluk fazla yükü kaldıran yıkım ekipleri, bu çalışmanın tamamlanmasının ardından büyük iş makineleriyle binaların yıkımını gerçekleştirecekler. Yıkım işleminin gerçekleştirilebilmesi için binaların çevresinde bulunan 5 binanın daha boşaltıldığı öğrenildi.

Yıkım işini alan firmanın yetkilisi Mustafa Arapoğlu, ilk etapta 5 işçiyle çalışmaları sürdürdüklerini belirterek, "Binaların yıkımı için gerekli olan güvenlik önlemlerini aldık. Yıkım işlemi için çevredeki bazı binaların da tahliyesini gerçekleştirdik. İlk olarak binaların üzerindeki fazla ağırlığı alarak daha sonra büyük iş makineleriyle yıkımı gerçekleştireceğiz. Yıkım çalışmaları yaklaşık 1 ay sürecek" dedi.

.
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2008 Cumartesi 16:36:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fatih kıbrıstan IP: 212.175.49.xxx Tarih : 23.04.2008 13:28:42

yıkın yıklımak isteyen onlarac abartman lar var onlarada yönelin yoksa sonumnuz cok acı olacak eskilerden deniz kumu ile yabılan onlaraca abartmalar var yetkililere sesleniyorum bi önce bu ieş el koymanızı istiyorum teşekürler KIBRISTAN FATİH msn nhort_cyprus@hotmail.com