8
Mayıs
2024
Çarşamba
HATAY

Konservatuvarda eğitim gerginliği

KONSERVATUVARDA EĞİTİM GERGİNLİĞİ

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) İskenderun Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı'nda eğitim gören öğrenciler ve veliler eğitim koşullarının düzeltilmesini istedi.

20 öğrenci ile velileri, MKÜ İskenderun Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı önünde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Öğrenci velileri adına açıklamayı okuyan Ekrem Karaboğa, çocuklarını 2 yıldır bu okula gönderdiklerini belirterek "Oysa çocuklarımızın köle niyetine Konservatuar Müdürü Sevda Askerova'nın hizmetlerini görmeye gönderdiğimizin farkına geçte olsa vardık. Biz veliler olarak çocuklarımızın bu şekilde kullanılmasına müsaade etmeyeceğimizi 22 Mart 2010 tarihinde Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörlüğü'ne 20 öğrenci ve velileri olarak şikayette bulunduk" dedi.

Bugüne kadar rektörlük tarafından herhangi bir açıklama gelmediğini ve öğrencilerle bir araya gelme eğilimini göremediklerini belirten Karaboğa, şöyle konuştu: "Öğrenci ve veliler olarak İskenderun Başsavcılığına Sevda Askerova hakkında suç duyurusunda bulunduk. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ismini taşıyan bir üniversitede resmen eğitim katilliği yapılmıştır. Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı'nda branş öğretim görevlisi olmadığından Sevda Askerova tüm branş derslerine girmekte ve bunu kendisine

avantaj olarak görüp öğrenci üzerinde baskı oluşturmaktadır. Bir öğretim görevlisi hangi üniversitede tüm branş derslerine girmektedir. Konservatuvara sürekli ve kadrolu branş öğretim görevlisi istiyoruz. Çocuklarımız için hafta sonları, yarı yıl ve yıl sonu tatillerinin verilmesini istiyoruz."

Ekrem Karaboğa ayrıca, konservatuarın üç yılda 36 öğrenciye ulaştığını, 8'inin kaydını dondurduğunu, 24 öğrenciden 20'sinin de okulu boykot ettiği ve gelmediğini, şu an dört öğrencinin eğitim gördüğünü sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2010 Perşembe 17:37:00
Güncelleme :15 Nisan 2010 Perşembe 17:51:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?