8
Mayıs
2024
Çarşamba
HATAY

Koroner yoğun bakım ünitesi açıldı

MKÜ BÜNYESİNDE, KORONER YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ AÇILDI

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde dünya standartlarına uygun koroner yoğun bakım ünitesi hizmete girdi.

Ünite 6 yatak kapasitesi ile hizmete giren ve önümüzdeki günlerde bu sayının arttırılacağı açıklanan yoğun bakım ünitesinde, kalp krizinin dünyadaki en iyi tedavisi olan primer perkutan girişim yani kalp krizi geçiren hastada damarın stenle hemen açılması yöntemi 24 saat uygulanabilecek.

Yeni açılan kardiyoloji kliniğinde Yrd. Doç. Dr. Adnan Burak Akçay ve Yrd. Doç. Dr. Nihat Şen, 8 uzmanlık öğrencisiyle birlikte poliklinik, ekokardiyografi, efor testi, holter EKG, koroner anjiyografi, kalp kateterizasyonu, her türlü balon ve stent işlemi, kalp pili takılması gibi müdahaleleri yapabilecek.

Yine 2010 yılında kalp aritmilerinin tanı ve tedavisi için gerekli olan elektro fizyoloji laboratuarının hizmete girmesi ve kalp kapak hastalıklarının ameliyat olmadan tedavi işlemi olarak bilinen mitral balon valvüloplasti işleminin kısa süre içerisinde hastanede yapılmaya başlanacak.

Ünitenin açılmasıyla Hatay ve bölgedeki her türlü kalp hastalığının tanı ve tedavisi yapılacağını ifade eden MKÜ Rektörü Şerafettin Canda, “Mustafa Kemal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi hizmet alanını genişletiyor. Koroner Yoğun Bakım Ünitesinin hastanemizde açılmasıyla Hatay ve bölgemizdeki her türlü kalp hastalığının tanı ve tedavisi yapılacaktır. Hastalarımızın çevre illere giderek mağdur olması önlenerek dünya standartlarındaki tedavi şekillerinin hepsine Hatay ve bölge halkımızı kavuşturmak en büyük hedeflerimiz arasındadır. Bunu şu ana kadar büyük oranda başardığımıza da inanıyorum” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2010 Salı 13:18:00
Güncelleme :2 Mart 2010 Salı 14:50:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?